România conduce în Cupa Davis. Tenismenii români au făcut INSTRUCȚIE cu adversarii chinezi

Publicat: 13 09. 2024, 21:41
Actualizat: 13 09. 2024, 21:47
Sursa foto: Facebook | Romania Davis Cup Team

Echipa României la tenis, reprezentată de Gabi Adrian Boitan, Cristian Jianu și Cezar Creţu a început cu brio partidele disputate în prezența Chinei din cadrul Grupei Mondiale II a Cupei Davis.

România și China s-au întâlnit pentru prima dată în Cupa Davis. Primul care a deschis seria de victorii a fost tenismanul Gabi Adrian Boitan (364 ATP), care l-a răpus în două seturi pe Yi Zhou (527 ATP) cu 7-6 și 6-2, în Sala Polivalentă din Craiova. Boitan s-a impus sub două ore.

Iniţial, Filip Cristian Jianu (234 ATP) era programat să joace cu Zhou, însă a fost luată decizia tehnică la nivel de echipă să fie înlocuit cu Boitan.

Lui Cezar Creţu (292 ATP) i-a luat trei seturi să îl învingă pe Yunchaokete Bu (113 ATP). Primul set a fost adjudecat de tenismenul chinez 3-6, însă românul a revenit cu 6-4, 7-6 pentru victoria finală.

România conduce la general cu 2-0 în fața Chinei, un rezultat muncit. Rămâne de văzut dacă românii se vor distanța în duelurile următoare.

Mâine vor debuta la dublu perechea Victor Cornea/Bogdan Pavel şi cuplul Fajing Sun/Rigele Te. Ultimele două meciuri de simplu se vor jucat între Jianu şi Bu, respectiv între Creţu şi Zhou.

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, planuri mari pentru marea revenire în tenis. TURNEUL la care își dorește să joace din nou: Mi-e dor de competiție

Ion Ţiriac trage un SEMNAL de alarmă: „Mă stupefiază dopingul legal”. Comparația Halep – Sinner