România, în semifinala Golden League. Voleibalistele LUPTĂ pentru 100.000 de euro

Publicat: 15/06/2024, 09:57

România va juca sâmbătă în semifinala Golden League, profitul obținut după competiție urmând să fie împărțit de FRV sportivelor.

Naționala feminină de volei a României se află în fața unei noi provocări: sâmbătă și duminică va juca în turneul final al Golden League pentru glorie și pentru bani. Adversara din semifinale va fi Cehia, iar premiul cel mare este de 100.000 de euro.

Calificată de pe locul 3 în Final Four, România va participa pentru a doua oară în ultimii cinci ani în aceată fază a fostei Ligi Europene. Anul acesta se dau premii consistente pentru echipele participante. Învingătoarea primește 100.000 de euro, finalista 60.000 de euro, medaliata cu bronz 40.000 de euro și ocupanta locului 4 ia 25.000 de euro.

România, în semifinala Golden League. Voleibalistele luptă pentru 100.000 de euro

Partea financiară e importantă, pentru că o parte din câștig va fi împărțit jucătoarelor. Primul meci este sâmbătă, de la ora 19.00, cu Cehia, gazda turneului de la Ostrava. Învingătoarea va juca duminică în finala mare (ora 19.00), iar învinsa în meciul pentru bronz, de la ora 16.00.

„Federația Română de Volei își oprește doar taxa de participare, iar restul, tot ceea ce câștigă sportivii în aceste competiții cu premii în bani, va ajunge la sportive. E munca lor, mulțumirea lor, nu trebuie să ne îmbogățim noi”, a declarat Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Cel care va face grila de premiere va fi antrenorul principal, spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez. „Antrenorul e cel care stă cu ele, le știe și potențialul și modalitatea de implicare. Are niște criterii stabilite de dumnealui și în baza acelor criterii stabilește sumele care urmează să fie împărțite”, a mai declarat Adin Cojocaru.

Calificarea în finala de duminică aduce cu ea, în afara unui bonus important, și șansa pentru tricolore de a juca în Challenger Cup, o competiție care reunește cele mai bune echipe din ligile continentale și care are ca scop calificarea în Liga Mondială, denumită acum VNL. Anul acesta, Challenger Cup va avea loc în Filipine, în perioada 4-7 iulie, iar costurile deplasării vor fi acoperite din premiul de la Golden League.

Dacă ajungem și la Challenger Cup, sigur că o parte din suma care ne va reveni va fi folosită și la deplasarea care nu era prevăzută în cererea de finanțare. Și de acolo vom face și deplasarea. Ulterior sumele rămase vor ajunge la sportive – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei

Naționala feminină de volei a României ocupă locul 29 în lume

Calificarea la Challenger Cup este importantă nu doar pentru prestigiul fetelor, ci și pentru creșterea șanselor de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Aceasta se face în funcție de locul din clasamentul mondial. În prezent, România e pe locul 29, poziție care ne permite să sperăm.

Indiferent de prezența sau nu la turneul final al Campionatului Mondial din 2025, contractul antrenorului spaniol Guillermo Naranjo Hernandez este ferm: el are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din 2026, deci va continua sigur pe banca echipei inclusiv anul viitor, când se termină preliminariile.

Pentru a se califica la turneul Final Four din Golden League, România a ocupat locul al treilea în clasament, după patru victorii (3-0 cu Austria, Azerbaidjan, Suedia și Croația) și două eșecuri (1-3 cu Cehia și cu Spania).

Primele două clasate din Golden League vor juca, în perioada 4-7 iulie, la Manila, în Filipine, la Challenger Cup, alături de alte 6 echipe din celelalte confederații continentale. Învingătoarea se va califica pentru ediția viitoare a Volleyball Nations League (VNL), care este fosta Ligă Mondială, acolo unde joacă cele mai valoroase 16 echipe din lume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Incendiu violent seara trecută în București! Trei persoane au ajuns la spital după ce flăcările...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Adio, maestre! Românii îşi iau adio de la o legendă a filmului. A murit acum
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Posibila revenire a lui Trump la Casa Albă face ca dolarul să crească
×