ROMÂNIA-IRLANDA DE NORD. Căpitanul Steven Davis nu va juca în meciul cu România

Publicat: 12 11. 2014, 16:24

Davis, coechipier cu fundașul Florin Gardoș la Southampton, s-a accidentat în meciul cu Leicester din campionatul Angliei.

Davis, în vârstă de 29 de ani, a acuzat probleme la coapsă și a fost schimbat în minutul 40 al meciului de sâmbătă, cu Jack Cork. Sportivul a dezvăluit că, deși a primit îngrijiri medicale cu puțin timp înainte a de a fi înlocuit, după o intervenție a lui Jeffrey Schlupp de la Leicester, durerea la coapsă a resimțit-o cu câteva minute mai devreme, dar a continuat să evoluze. El a decis atunci să părească terenul pentru a nu i se agrava accidentarea.

Căpitanul nord-irlandezilor a fost titular în cele trei victorii obținute de naționala sa în debutul preliminariilor Euro-2016.

El s-a alăturat lotului nord-irlandez în cursul serii de marți, iar miercuri dimineață a fost consultat de către medicii echipei naționale, care au ajuns la concluzia că acesta nu poate evolua.

Pentru partida cu România, pe lista jucătorilor convocați de selecționerul Michael O’Neil se mai află doi incerți, fundașul Aaron Hughes (Brighton), accidentat la 1 noiembrie, și atacantul Jamie Ward (Derby County), indisponibil din 18 octombrie. De asemenea, din lot lipsește fundașul Jonny Evans (Manchester United), accidentat de mai mult timp.

România și Irlanda de Nord se vor întâlni în etapa a patra a Grupei F, la București, în 14 noiembrie, de la ora 21.45.