Scandal de proporții în CHINA: zeci de fotbaliști au fost suspendați pe viață după ce au trucat meciuri

Publicat: 10 09. 2024, 19:55
Actualizat: 10 09. 2024, 20:15
Sursa foto: Profimedia

Federaţia Chineză de Fotbal (CFA) a suspendat pe viaţă 43 de jucători şi funcţionari, pentru pariuri ilegale şi trucări de meciuri. 

Autorităţile chineze au anchetat fotbalişti, arbitri, antrenori şi oficiali timp de doi ani pentru trucări de meciuri şi corupţie. În total sunt 120 de meciuri, 128 de suspecţi şi 41 de cluburi implicate.

„Federaţia chineză va trimite informaţiile relevante la organizaţiile internaţionale pentru a determina dacă vor fi luate şi alte măsuri” a transmis președintele CFA, Kai Song.

Printre cei suspendaţi pe viață se numără şi foşti internaţionali, precum Jingdao Jin, Tianyu Guo, Chao Gu, dar şi sud-coreeanul Jun-Ho Son, care în prezent joacă la Suwon FC.

Son, care a evoluat pentru clubul chinez Shandong Taishan, ar fi fost implicat în transferuri ilegale şi în falsificarea mai multor meciuri. În afară de cei care sunt interziși, federația chineză a mai aplicat o suspendare de cinci ani unui număr de 17 jucători şi oficiali de cluburi, informează ABC.

Pentru fotbalul chinez, fenomenul corupției nu este ceva nou. În anii anteriori, mai mulți oficiali de rang înalt au fost trimiși după gratii după ce au încercat să influențeze soarta unor meciuri.

CITEȘTE ȘI:

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo nu sunt pe lista nominalizaților la BALONUL de Aur

Oficialii CEHI implicați în delapidarea fondurilor pentru SPORT au fost condamnați la închisoare cu executare