SCANDAL în boxul feminin la Jocurile Olimpice: o sportivă italiană ABANDONEAZĂ lupta doborâtă de adversarul transsexual

Publicat: 01 08. 2024, 16:28
Actualizat: 01 08. 2024, 17:52

This browser does not support the video element.

Pugilista italiană Angela Carini a abandonat rapid lupta de box desfășurată împotriva controversatei sportive algeriene Imane Khelif la categoria 66 kg din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Lupta dintre Angela Carini și Imane Khelif s-a terminat după doar câteva secunde de la sunetul gongului. În lacrimi, Carini a suferit o fractură nazală și nu a mai putut continua.

Atacurile asupra sportivei algeriene însă au continuat în spațiul online, după ce italiana a refuzat să își salute adversara. Criticii spun că Imane Khelif nu are ce căuta în competițiile feminine, ea fiind bărbat.

Totuși, chiar dacă nu a dat dovadă de fair-play, Carini a ținut să dezmintă controversele din finalul luptei.

„Nu sunt în măsură să judec pe nimeni. Presiunea emoțiilor a fost uriașă. Este normal să fiu supărată pentru că am venit să câștig Jocurile Olimpice. Acea directă m-a prins cu garda deschisă și a intrat direct în nas. Decizia de a renunța nu a fost ușoară, dar am facut-o pentru familia mea. A fost un gest de maturitate și aș fi putut continua lupta în ciuda durerii”, a declarat Carini, potrivit BFMTV.

Exclus de la mondialul de box de anul trecut din cauza nivelului ridicat de testosteron, boxerul transsexual Imane Khelif a fost validat de Comitetului Olimpic Internațional (CIO) pentru a participa la Jocurile Olimpice din Paris.

„Khelif respectă regulile de eligibilitate. Sunt doar femei acceptate la această ramură a disciplinei sportive pe care o numim box feminin. Și în acest caz, am asistat la un meci de box între femei”, a conchis Mark Adams, purtătorul de cuvânt al CIO.