Scandal în Premier League. Șase persoane au fost arestate pentru aranjarea unor partide

Scandal în Premier League. Șase persoane au fost arestate pentru aranjarea unor partide
Publicat: 28/11/2013, 14:52
Actualizat: 01/02/2019, 17:08

Ofițeri de la National Crime Agency (NCA) au reținut șase persoane în ultimele două zile, printre care cel puțin trei fotbaliști și pe agentul Delroy Facey, fost jucător în Premier League la Bolton Wanderers.

Arestările au avut loc după ce reporterii de la The Telegraph au arătat că mai multe persoane din Asia erau interesate să aranjeze meciuri pe teritoriul Marii Britanii.

O persoană cunoscută pentru aranjarea meciurilor a sosit în Anglia săptămâna trecută și a fost reținută. Într-o serie de conversații înregistrate în ultimele două săptămâni, aceasta susținea că meciurile din ligile inferioare ar putea fi aranjate pentru mai puțin de 50.000 de lire sterline și că ar putea prognoza rezultatele a trei jocuri disputate de aceeași echipă.

„Șase persoane au fost arestate pe teritoriul Marii Britanii ca parte a unei investigații a NCA în ceea ce privește aranjarea de meciuri. Principala țintă o reprezintă un sindicat internațional ilegal de pariuri. NCA colaborează cu Federația Engleză de Fotbal și Comisia pentru Pariuri”, se arată într-un comunicat al NCA.

Acesta este primul caz important al NCA, supranumit FBI-ul britanic, care a fost lansat în acest an pentru a combate crima organizată.

Numele cluburilor implicate nu au fost făcute publice din considerente legale, însă acțiunea va continua. Totuși, surse din poliție au anunțat că echipele implicate nu sunt din Premier League.

Persoanele reținute se află la o secție de poliție din centrul Angliei.

În cadrul unei serii de întâlniri în Manchester între jurnaliștii de la The Telegraph și o persoană din Singapore, aceasta susținea că poate să obțină profituri de sute de mii de lire sterline folosind informații din interior de la site-urile de pariuri din Asia. El susține că are sub control mai multe echipe din fotbalul european și că ar putea cumpăra arbitrii străini pentru a asigura rezultatele unor partide.

„În Anglia costul este foarte mare… de obicei pentru jucători e de 70.000 de lire sterline”, susținea persoana din Singapore.

El s-a oferit să aranjeze două meciuri în Marea Britanie în această lună. El plănuia să le spună jucătorilor câte goluri trebuiau marcate în total. „Așa că am vorbit cu ei. Confirm de două ori. Și le mai spun, le spun… asta vreau… Pentru că e simplu, eu îmi asum o obligație, dar și ei o fac. Așa că tu îmi spui câte goluri… Oferiți-mi cinci goluri… sau 3-2, 4-0 sau niciunul… pentru mine patru sunt suficiente. Deci, deci, prima repriză, primele 45 de minute, rezultatul trebuie să fie 2-0 sau 1-1. Asta înseamnă două goluri. Mai mult decât suficient pentru mine. În următoarele 45 de minute, deci 2-0. În total trebuie să fie 4-0, 3-1 sau 2-2, atât timp cât iese totalul”, a explicat persoana din Singapore.

El a mai afirmat că va plăti 5.000 de lire în plus unui jucător ca acesta să ia un cartonaș galben la începutul partidei, pentru a fi sigur că rezultatul meciului ar urma să fie manipulat. Într-o întâlnire în această lună, aranjorul a prezis corect câte goluri urmau să se înscrie într-un meci ce avea să se dispute a doua zi.

„Aceasta este echipa mea. Știu ce va face. Știu, pentru că îmi spun tot timpul. Pentru că uneori am bani în plus, le trimit ceva bani… pentru că uneori au nevoie de bani și mă sună, așa că le dau niște bani de buzunar”, a precizat persoana din Singapore, care le-a cerut reporterilor 60.000 de euro, bani ce vor acoperi costurile cu mituirea jucătorilor.

Miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Federației Engleze de Fotbal a declarat că știe de arestări. „FA știa de arestările făcute ca urmare e investigației NCA. Am lucrat îndeaproape cu autoritățile în ceea ce privește aceste acuze. FA nu va face alte comentarii pe parcursul anchetei”, a spus acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...