Prima pagină » Sport » Schimbare în RUGBY! Cupa Mondială va avea 24 de echipe din 2027

Schimbare în RUGBY! Cupa Mondială va avea 24 de echipe din 2027

Cupa Mondială de rugby va avea 24 de echipe din 2027, turneul urmând a avea loc în Australia. Măsura vine după ce echipe ca Portugalia şi Fiji, echipe din eşalonul doi, au avut o prestație bună la CM 2023, unde au fost agrenate 20 de echipe.

Cele 24 de naționale de la CM 2027 vor fi împărţite în şase grupe de patru echipe, iar o noutate e și apariţia fazei optimilor de finală.

„Această incredibilă Cupă Mondială de rugby 2023 a demonstrat pasiunea şi potenţialul care există dincolo de primele 10 sau 12 naţiuni. Este inacceptabil să acceptăm status quo-ul. Este inacceptabil să nu facem nimic”, a declarat preşedintele World Rugby, Bill Beaumont.

Schimbare în rugby! Cupa Mondială va avea 24 de echipe din 2027

World Rugby a decis și înfiinţarea Ligii Naţiunilor, care va avea loc din 2026 şi va avea două divizii cu câte 12 echipe. În prima divizie vor fi cele mai puternice zece naţionale din lume şi două echipe invitate. Liga Naţiunilor va avea loc în iulie şi noiembrie și va conține promovare şi retrogradare, dar din 2030. În divizia superioară vor juca cele şase trupe din Six Nations şi cele patru din Rugby Championship, cărora ar urma să li se alăture Japonia şi Fiji. Liga Naţiunilor se va desfăşura la fiecare doi ani.

La CM 2023 finala mare are loc sâmbătă, de la ora 22:00, pe Stade de France, între Africa de Sud și Noua Zeelandă, în direct pe Digisport. Finala mică e vineri, 27 octombrie, ora 22:00, între Anglia și Argentina.

România a pierdut toate meciurile de la CM Rugby 2023: Irlanda-România 82-8, Africa de Sud-România 76-0, Scoția-România 84-0, Tonga – România 45-24. „Ne-am măsurat forțele cu cele mai mari echipe din lume, echipe care dispun de bugete mult mai mari și de condiții de antrenament de top. Cu toate acestea, am reușit să ne menținem ca una dintre cele mai bune echipe ale națiunii noastre românești și să concurăm în competiții elitiste. Acest lucru nu e o coincidență, este rezultatul muncii asidue, pasiunii și eforturilor făcute de acest grup. În fața acestor adversități pe care le-am avut, vom decide ce acțiuni trebuie să luăm” declara Alin Petrache, președintele FRR.

Daniel Georgescu este jurnalist în mediul online de cinci ani, dar a lucrat și în presa scrisa locala, fiind născut in apropiere de Bucuresti. S-a mutat în Capitală și a fost acceptat la Gândul, ... vezi toate articolele