Se construiește BAZINUL olimpic „David Popovici”. Unde va fi situat, cât costă lucrarea și ce dotări va avea

Publicat: 03 08. 2024, 10:14

Bazinul olimpic care se află în construcţie și e situat la Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici. Primarul Emil Boc a făcut anunțul, iar construcția a început în primăvara lui 2024.

Bazinul olimpic va costa 28 de milioane de euro și de săptămâna viitoare încep lucrările la fundație.

Complexul de nataţie e în zona Borhaci și va avea un bazin olimpic de înot de 50 X 25 metri, un bazin olimpic de sărituri de 25 X 12 metri, un bazin de iniţiere şi trei bazine de jacuzzi.

Se construiește bazinul olimpic „David Popovici”

Fondurile provin de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru bazinul David Popovici.

„Acest bazin olimpic va fi pe trei niveluri şi va putea găzdui diferite competiţii la nivel naţional şi mondial, pentru că are dimensiuni olimpice. În egală măsură, bazinul va fi dedicat sportului de masă, dar şi performanţei. Clujenii merită o astfel de infrastructură şi sunt convins că vor practica înotul. Vor exista gradene pentru 1.000 de spectatori, iar lucrările sunt prognozate a se finaliza la finalul lui 2025. Acest bazin va purta numele lui David Popovici, ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România”, a declarat Emil Boc.

David Popovici a avut un mesaj recent pentru politicieni, cărora le-a transmis că e nevoie de investiții majore în sport. „Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult. Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, iar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării. Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune. Ok, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile olimpice, dar eu în timpul iernii când e frig la Lia Manoliu se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că bazinul din interior de la Lia Manoliu… Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine şi alte arene” spunea David Popovici.