Se pregătește la Las Vegas pentru AURUL de la Europene. A bătut la Naționalele de la București un record vechi de 38 de ani

Publicat: 18/06/2024, 19:38

La doar 18 ani, Rebecca Diaconescu, una dintre marile speranțe ale înotului românesc, a făcut o schimbare importantă în carieră. Ea este antrenată acum de americanul Ron Aitken, care are în palmares 5 medalii olimpice cu sportivii săi, dintre care două de aur. Iar primele rezultate au început să se arate.

Născută în SUA, Rebecca pregătește acasă, în Las Vegas, alături de noul antrenor, participarea la Campionatele Europene de juniori de la Vilnius, din perioada 2-7 iulie. Iar rezultatele s-au văzut, la București, la Campionatele Naționale de Natație, Rebecca reușind să bată un record național vechi de 38 de ani, la 100 m liber.

„Noul meu antrenor este Ron Aitken de la Sandpipers of Nevada. Vrem să facem cât mai bine împreună, timpii să fie cât mai buni pentru mine, să fie recorduri de-ale mele”, a declarat Rebecca Diaconescu, componentă a lotului national de natație.

Se pregătește la Las Vegas pentru AURUL de la Europene. A bătut la Naționalele de la București un record vechi de 38 de ani

Ron Aitken, noul antrenor al Rebeccăi Diaconescu, este unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din SUA. Cu o experiență de 35 de ani, el a cucerit, cu sportivii săi, la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, cinci medalii, dintre care două de aur.

Până la finalul anului trecut, Rebecca, care e vicecampioană mondială și europeană de junioare, a fost antrenată de mama ei, fosta mare campioană Lorena Diaconescu. Dar, după cum recunoaște, sportiva noastră se simte foarte bine alături de noul antrenor. Și spune că astfel se poate bucura de compania mamei ei doar ca părinte, nu și ca tehnician.

„E diferit, e o schimbare frumoasă. Îmi place antrenorul nou foarte mult și este frumos să am relație doar de mamă cu mama mea. Nici nu mai vorbim de înot acasă, că dacă nu mai e antrenoare, vorbesc despre aceste lucruri cu antrenorul meu. Nu mai analizăm nici cursele împreună acum, că e doar mama. Îi scriu antrenorului chiar după ce ies din apă, îl sun înainte de cursă și atât”, a mai spus Rebecca Diaconescu.

Chiar dacă nu-i mai este antrenoare, Lorena Diaconescu își însoțește fiica la concursurile din țară, iar la Naționale chiar și-a premiat fiica: „E frumos să mă premieze mama. E mama și știu că e bucuroasă pentru mine. Sunt momente speciale”.

La vară începe studiile la Universitatea din Michigan

Pentru Rebecca, anul acesta va veni cu o nouă provocare. Va începe studiile la Universitatea din Michigan, unde a primit o bursă completă. Va fi prima dată când va pleca de acasă.

„Încep în august, la Universitatea din Michigan. Nu am emoții, dar o să fie ceva nou, cu plecatul de acasă. Dar o să mă obișnuiesc și de-abia aștept”, a mai anunțat sportiva.

Ea spune că e convinsă că va vorbi zilnic cu părinții ei când va fi la facultate: „Cum să nu vorbesc, am fost în cantonament de două ori de una singură și în fiecare zi vorbeam cu mama și cu tata. Eu pe ei non-stop îi sun, le scriu, îi bat mult la cap, dacă pot spune așa. Dar așa suntem obișnuiți, ne place să știm mereu unii de alții, chiar și când suntem departe”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat care a jucat toată noaptea la cazinou a făcut infarct când a auzit...
Gabi Bădălău a spus tot! Cum a prins-o pe Bianca Drăguşanu cu altul: 'Mi-a recunoscut'
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își omoară camaradul rănit pe...
La asta nu se aștepta nimeni! Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, din nou, împreună! Ce...
Dieta drastică a Annei Lesko | Așa se menține în formă la 45 de ani....
O farsă la 112 putea duce la moartea unei femei din Suceava. Sindicaliştii cer pedepse...
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
România, calificare istorică în optimi la EURO 2024, după scorul de 1-1 cu Slovacia! Meciul...
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
În sensul giratoriu se acordă prioritate de stânga sau de dreapta? Mulți șoferi fac această...
Elena Lasconi este noul preşedinte al USR şi vrea să candideze la alegerile prezidenţiale
Structură monumentală URIAȘĂ, găsită aproape de România
Decizie azi, 26 iunie, pentru românii cu telefoane mobile. Nu mai scapă nimeni
S-a dat lege! Ce se întâmplă cu românii decedați în străinătate
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Alexandra din Casa Iubirii, deschisă spre Gagea și Patrick. Pentru cine are bruneta mai multă...
Mario Iorgulescu ar putea scăpa și de dosarul în care este cercetat pentru sechestrarea de...
BANCUL ZILEI. Făt-Frumos îi zice calului său: - Măi, calule, tu stai aici, chiar pe...
(P) Care este cel mai potrivit mobilier pentru o locuință de mici dimensiuni?
×