Se premiază PERFORMANȚA! 86.000 de euro pentru tinerii baschetbaliști din loturile naționale. Ce spune Carmen Tocală

Publicat: 25 08. 2024, 08:22

Federația Română de Baschet, din fonduri proprii, a decis să acorde premii în bani pentru a recunoaște și încuraja eforturile sportivilor și ale staff-ului tehnic de la două loturi de juniori.

Astfel a oferit 86.000 de euro pentru loturile masculine de Under 16 (50.000 de euro) și Under 20 (36.000 de euro).

Se premiază PERFORMANȚA! 86.000 de euro pentru tinerii baschetbaliști din loturile naționale. Ce spune Carmen Tocală

Echipa masculină U20 a câștigat medalia de aur la FIBA U20 EuroBasket 2024, Divizia B, și echipa U16 a obținut medalia de argint la FIBA U16 EuroBasket 2024, Divizia B

Premii speciale vor fi acordate și antrenorilor care au descoperit acești tineri talentați și i-au îndrumat către performanță.

„Felicitări baschetbaliștilor juniori! În urma performanțelor deosebite obținute la Campionatele Europene Divizia B și a calificării generației următoare în Turneul Final Youth EuroBasket din 2025, avem plăcerea de a anunța premierea în bani a acestor tineri talentați și devotați!

Această realizare nu doar că reflectă munca și dedicarea jucătorilor, ci și determinarea antrenorilor și a echipei care i-au susținut pe parcursul competiției.

Aceste medalii sunt o dovadă vie a talentului și a efortului depus pe parcursul acestui sezon competițional! Suntem mândri de voi și vă încurajăm să continuați să visați mare și să vă depășiți limitele

În curând, vom organiza o ceremonie de premiere pentru a sărbători împreună aceste excelențe”, a declarat Carmen Tocalǎ, preşedinta Federației Române de Baschet, pentru site-ul federației de profil.

Lotul României U20 masculin

Oinaru Andrei, Diaconescu Lorenzo, Lungu Dragoș, Tănase Sebastian, Antonescu David, Cârstea Luca, Stan Albert, Lăpuște David, Șomăcescu Tudor, Pușcașu Șerban, Nistor Vlad, Bădălău Denis.

Staff-ul tehnic al echipei naționale U20:
Tane Spasev – antrenor principal
Cezar Stănescu – antrenor secund
Paula Nica – antrenor secund
Mihai Căprărescu – preparator fizic
Mousa Ahmed – kinetoterapeut
Mihai Florian Năstase – maseur

Lotul României U16 masculin

Boghean Sebastian, Pap Zoltan, Cepoi Radu, Bănică Ștefan, Rașoga David, Tompea Leonard, Ciulin Sebastian, Diaconescu Federico, Borcan Vlad, Filip Mihai, Fometescu David, Șerban Alexandru.

Staff-ul tehnic al echipei naționale U16:
Ionuț Ivan – antrenor principal
Elena Florea (Stan) – antrenor secund
Loredana Ion – antrenor secund
Paula Nica – antrenor secund
Robert Munteanu – preparator fizic
Iulian Samoilă – kinetoterapeut
Gabriel Ghiburici – manager