„Cine crede că poți construi cu viteza cu care alții au dărâmat se înșeală amarnic. Putem să spunem însă azi că, în aceste luni (n.r. – de la preluarea funcției de președinte al FRF din 5 martie), am eliminat multe dintre rele și în același timp am început să construim”, a spus el.
Deși afirmă că nu își asumă meritul rezultatelor echipei naționale din ultimele luni, Burleanu remarcă saltul de 17 locuri făcut de România în clasamentul FIFA din luna decembrie a anului 2013, când FRF era condusă de Mircea Sandu. „Am făcut o comparație, o paralelă între decembrie 2013 și decembrie 2014. În decembrie 2013 România ratase calificarea la CM 2014, eram pe locul 32 în lume. Eu nu mă voi împăuna niciodată cu rezultatele naționalei, pentru că nu președintele se află în teren, dar iată unde ne aflam în decembrie 2013. Atunci relația dintre selecționer și președinte nu era cea mai bună, iar jucătorii fuseseră păcăliți la bani, deși conducătorii de la vremea respectivă găsiseră resure suficiente pentru premierea insucceselor. Când eu am spus că deziteratul nostru este ca România să ajungă în primele zece mulți au râs. Dar iată că azi echipa națională se află pe locul 15 și se află pe primul loc în grupă cu șanse mari de calificare la turneul final”, a explicat Burleanu.
De asemenea, președintele a menționat că FRF nu mai este „un centru de colectat cadouri și atenții” în luna decembrie, așa cum se întâmpla în mandatul predecesorului său. „La sfârșitul fiecărei decembrie, federația se transforma în trecut într-o lună într-un adevărat centru de colectare al cadourilor și atențiilor, transformate direct și implicit în pârghii corupte de manipulare a jocului de fotbal. FRF din decembrie 2013 nu avea departament de maketing, nu se interesa de soarta juniorilor, așa cum se întâmplă azi, și nu înțelegea conceptul de scouting. De asemenea, atunci nu avea habar ce înseamnă fonduri europene, dar azi putem spune că am semnat contracte de jumătate de milion de euro”, a precizat Burleanu.
Răzvan Burleanu, care îi succede lui Mircea Sandu, după ce acesta a decis să nu mai candideze, a fost ales, la 5 martie, în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, față de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram. La alegeri nu a mai participat candidatul Gheorghe Popescu, cu o zi înaintea alegerilor fostul internațional fiind condamnat în Dosarul transferurilor la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare.