Șeful MTS vorbește despre închiderea competițiilor din țară! Anunțul lui Ionuț Stroe care le dă fiori federațiilor sportive
Ministrul Tineretului şi Sportului a vorbit despre sistarea activității sportive în țară în contextul majorării numărului de cazuri de Covid-19. Ionuţ Stroe afirmă că, deocamdată, nu se poate pune problema închiderea competițiilor.
„În momentul de faţă, cadrul legal pentru pregătirea sportivilor şi desfăşurarea competiţiilor, îl consider suficient pentru a traversa această perioadă dificilă. Caracterul public al unor competiţii a impus anularea acestora. Nu se va întâmpla cu tot sportul românesc, pentru că avem reguli care descriu cum se practică sportul respectiv, cum se desfăşoară competiţia, modul în care sunt securizate modul de desfăşurare şi accesul în stadioane.
Pentru moment, nu ne putem gândi la o sistare a activităţii. Şi chiar dacă ar fi să trecem prin momente dificile, similare celor din momentele stării de urgenţă, acum ştim ce avem de făcut, ştim cum să pregătim în regim de cantonament”, a spus Ionuț Stroe, prezent la ceremonia de întâmpinare a loturilor naţionale de canotaj, care au revenit de la Campionatele Europene din Polonia.
Pe de altă parte, ministrul Ionuț Stroe a exclus posibilitatea ca spectatorilor să le fie permis accesul pe arenele sportive: „În ceea ce priveşte sporturile pe stadioane şi în săli, accesul spectatorilor nu este permis tocmai pentru a preveni infectările. Perspectiva optimistă, referitor la ceea ce declaram acum două săptămâni, din păcate devine una imposibil de pus în practică în condiţiile actuale ale pandemiei. Zi de zi înregistrăm noi recorduri la numărul de infectări, or acesta este principalul factor de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane”.
Riscul intrării în carantină
Referitor la posibilitatea ca unele competiţii să fie afectate de intrarea în carantină a anumitor zone din ţară, ministrul Ionuț Stroe a spus că, în cazul în care vor apărea astfel de solicitări, vor fi modificate locurile de disputare a competiţiilor respective. „Este responsabilitatea şi competenţa autorităţilor locale, acele comisii judeţene pentru situaţii de urgenţă, dacă e depăşit acel prag de 1,5%.
Dar acolo unde există competiţii sportive avem o legătură permanentă cu aceste comisii judeţene şi dacă va fi cazul, dacă vom avea cifre alarmante, vom încerca să relocăm anumite meciuri sau competiţii care au loc în Bucureşti, spre exemplu, în altă parte”.