Selecționerul Trinidad-Tobago: Pentru România va fi dificil să se califice la Cupa Mondială din 2014

Publicat: 05 06. 2013, 10:15
Actualizat: 05 02. 2019, 05:16

Selecționerul naționalei statului Trinidad-Tobago, Jamaal Shabazz, a declarat, marți, după înfrângerea din meciul cu România, scor 0-4, că elevilor lui Victor Pițurcă le va fi dificil să se califice la Cupa Mondială din 2014.

„Va fi dificil pentru România să se califice la Cupa Mondială. Cred că echipa României trebuie să mărească viteza de joc, pentru că noi am avut multe posibilități și ne-au lăsat multe spații libere. Acesta este un capitol la care trebuie să progreseze, deoarece în Europa echipele sunt mai puternice. Nu apărarea, ca jucători luați individual, e o problemă, ci ca grup la recuperarea baloanelor”, a spus Shabazz.

Jamaal Shabazz consideră că formația sa a avut prea mult respect față de „tricolori” în defensivă: „A fost un exercițiu bun pentru echipa noastră, în special în prima repriză. Am avut o posesie bună, însă în apărare am arătat un respect prea mare pentru naționala României. Am crezut că va fi un public mai numeros, pentru că știu că românii sunt suporteri pasionali. Este nevoie de suporteri pentru că nu o echipă are posibilitatea de a se califica la Cupa Mondială, ci România ca țară”.

Echipa națională României a învins, marți, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa similară a statului Trinidad-Tobago, într-o partidă amicală disputată pe Arena Națională și în care atacantul Ciprian Marica a reușit prima sa „triplă” sub „tricolor”. Golurile partidei au fost marcate de Marica ’31, ’33, ’81 și Cyrus ’49 autogol.