Întrebat ce părere are despre faptul că producătorul de vinuri Cotnari dorește să achiziționeze marca Steaua, Hagi a răspuns: „Eu sunt un tip care merg pe lucruri logice. Normal sigla trebuie să rămână la Steaua, să fie la Steaua în continuare. Pentru că altfel se distruge un club mare. Drumul luat e prost. Și într-o parte și în alta. E bine să găsească un consens și să dea înainte un drum unei echipe frumoase care făcut România să se simtă mândră. Pentru că e păcat că se ajunge la aceste lucruri, dar suntem în România și e posibil orice”.
Compania producătoare de vinuri Cotnari a anunțat, miercuri, că dorește să achiziționeze marca Steaua, aflată în prezent în posesia Clubului Sportiv al Armatei Steaua București prin decizia irevocabilă din 3 decembrie 2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).
Clubul de fotbal din Liga I a fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul București a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menținută de Curtea de Apel București, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
De la decizia ICCJ, cele două părți au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condițiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.
Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanții grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.
CSA Steaua a precizat, joi, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, că nu a transmis, vândut sau cesionat marca, palmaresul, culorile, tradiția și istoria echipei de fotbal care a cucerit, în urmă cu 29 de ani, Cupa Campionilor Europeni, astfel că FCSB dezinformează când susține contrariul.
Reacția clubului sportiv al armatei vine după ce FC Steaua, gruparea patronată de Gigi Becali, a reafirmat, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că „SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a preluat de la AFC Steaua București, respectiv CSA Steaua București, prin hotărâre judecatorească (statut), palmaresul, tradiția, istoria și culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986”.
În replică, gruparea din cadrul MApN susține că „nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către SC Fotbal Club Steaua București SA sau către orice altă entitate comercială sau sportivă”.
Potrivit comunicatului de joi, AFC Steaua București, care a continuat în 1998 tradiția echipei de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea, „posibilitate pe care legea o prevede chiar și în prezent pentru asociațiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul AFC”.