Simona Halep, învinsă în Fed Cup: România-Germania 1-2

Publicat: 17 04. 2016, 15:09

Meciul disputat în Sala Polivalentă din Cluj a durat o oră și 7 minute. Pe durata partidei, Simona (24 de ani) și-a pierdut de 6 ori serviciul și a reușit doar două break-uri. Halep a reușit un as și a comis o dublă greșeală. Procentajul primului serviciu a fost 68%, dintre care doar 50% dintre puncte câștigate. Serviciul 2 a funcționat foarte slab, cu doar 29% dintre mingi adjudecate de către româncă.

Angelique Kerber a etalat o tactică de joc foarte agresivă și a controlat partida. Nemțoaica a reușit 21 de mingi direct câștigătoare, spre deosebire de cele 7 ale româncei.Totodată, Kerber a comis mai puține erori neforțate, 23, în raport cu cele 26 ale Simonei.

Simona Halep câștigase toate confruntările, 3 la număr, cu Angelique Kerber până la meciul de duminică. Halep s-a impus la Saint-Raphael (în 2009), Doha (2014) și Toronto (2015). Toate meciurile s-au disputat pe suprafață rapidă, hardcourt.

În urma acestui rezultat, Germania devine favorită la câștigarea confruntării, întrucât conduce cu 2-1 la general. România poate împinge disputa în jocul decisiv de dublu, dacă va câștiga ultimul meci de simplu.

Imediat după înfrângerea suferită de către Halep, reprezentanții Federației Române de Tenis au anunțat că al doilea meci de simplu de duminică din Cupa FED va fi jucat de Monica Niculescu, care o înlocuiește pe Irina Begu, aceasta fiind anunțată inițial. Niculescu (poziția 31 WTA) o va întâlni pe Andrea Petkovic (locul 30 WTA). Bilanțul întâlnirilor directe este egal, 2-2. Niculescu a câștigat ambele meciuri disputate pe zgură.