Simona Halep: Ploaia a fost un dezavantaj în meciul cu Penetta, m-a scos din ritm

Simona Halep: Ploaia a fost un dezavantaj în meciul cu Penetta, m-a scos din ritm
Publicat: 05/09/2013, 18:13
Actualizat: 05/09/2013, 18:13

Jucătoarea Simona Halep a declarat, joi, într-o conferință de presă, că ploaia care a întrerupt meciul cu Flavia Pennetta (Italia) din optimile de finală ale turneului de Grand Slam US Open a fost un dezavantaj pentru ea deoarece a scos-o din ritm.

„Ploaia este un dezavantaj, mai ales dacă aștepți două-trei ore, pentru că te scoate din ritm. Pentru mine a fost un dezavantaj, dar trebuie să accept pentru că așa este în tenis. Știam că voi avea un meci greu cu Pennetta, m-a mai învins de două ori în trecut. Este o jucătoare foarte bună și a jucat un tenis foarte bun”, a explicat Halep înfrângerea în fața jucătoarei italiene.

Simona Halep nu a hotărât deocamdată ce va face cu cei 165.000 de dolari primiți pentru participarea în optimile de finală ale US Open. „Nu m-am gândit încă ce voi face cu banii, dar prioritatea mea acum este să merg la cât mai multe turnee, să investesc în mine și să urc la un nivel și mai înalt”, a spus Halep.

Ea a adăugat că anul 2013 este cel mai bun din cariera sa de până acum. „Este un moment deosebit în viața mea pentru că am ajuns în scurt timp în top 20. Adversarele au fost de top, joacă la un nivel foarte înalt, a fost o perioadă grea pentru mine, dar în același timp foarte frumoasă pentru că am reușit să le înving. Acest an va rămâne unul deosebit pentru mine pentru că am reușit să ajung la un nivel foarte înalt, bineînțeles și pentru că 13 este numărul meu norocos. E posibil să mai urc în clasament. Mai sunt câteva turnee, nu va fi ușor, dar eu voi face tot posibilul”, a adăugat Simona Halep.

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani susține că nu ar refuza să joace la dublu mixt cu Horia Tecău și crede că acesta ar trebui să facă din nou cuplu cu suedezul Robert Lindstedt. „Având în vedere ce rezultate a avut cu Robert Lindstedt, cred că pentru Horia ar fi o idee bună să facă din nou un cuplu cu el. Nu m-am gândit încă să fac pereche de dublu mixt cu Horia, dar în viitor este foarte posibil”, a precizat jucătoarea.

Simona Halep regretă că nu poate vedea din tribună partida de fotbal România – Ungaria, dar le transmite baftă tricolorilor. „Îmi pare rău că nu pot să vin la meci pentru că plec în vacanță, dar voi fi cu sufletul alături de România. Băieților le urez curaj și multă baftă”, a adăugat Halep.

Simona Halep a primit o plachetă din partea ministrului Nicolae Bănicioiu pentru rezultatele obținute în acest an.

„Suntem mândri de victoria Simonei de la New Haven și de tot ce a făcut până acum. Și o felicităm pentru că și-a îndeplinit visul de a fi în primele 20 de jucătoare ale lumii. Îi doresc să nu se oprească aici, mai ales că ne-a învățat cu astfel de victorii. Suntem alături de ea în continuare”, Nicolae Bănicioiu.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, consideră că Simona Halep este un exmplu pentru tinerii sportivi, deoarece ea este o jucătoare cu antrenor român și care se pregătește în România.

„Sunt foarte bucuros și mândru de rezultatele Simonei. Avem nevoie de exemple și Simona este un model astăzi pentru noi toți. Zic că este un model pentru că se antrenează în România, are antrenor român, iată că avem valoare și suntem capabili de performanțe deosebite. Eu spun că Simona va ajunge în doi ani în Top 10, sper să mă contrazică și să ajungă mai repede. Deocamdată ea este adolescent în creștere și cred că atunci când va deveni o domnișorică mai zdravănă cu siguranță nu va avea adversar”, a afirmat el.

La US Open, Simona Halep a reușit cea mai bună performanță a carierei la un turneu de Grand Slam, calificarea în optimi de finală.

Halep a urcat pe locul 19 în clasamentul WTA, după ce a câștigat turneul Premier de la New Haven. Ea este a patra româncă din istorie care accede în Top 20 WTA, după Virginia Ruzici, Irina Spârlea și Ruxandra Dragomir. Halep a mai triumfat în 2013 la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch și Budapesta, acestea trei fiind competiții din categoria International, inferioară celor Premier.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
De unde vin în România cele mai multe produse contrafăcute?