Simone Tempestini ÎNCEARCĂ o mare performanță la Rally di Roma Capitale 2024

Publicat: 25 07. 2024, 22:40
Actualizat: 25 07. 2024, 22:43

Campionul național absolut Simone Tempestini se numără printre favoriții la câștigarea etapei a cincea din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), Rally di Roma Capitale, care va debuta vineri seară la Colosseumul din capitala Italiei.

Pe locul 5 în clasamentul general la jumătatea sezonului, Tempestini se află la a șasea participare la raliul de referință al Italiei, care se va desfășura în zona Lazio pe o distanță totală de aproape 800 de kilometri, dintre care 189 pe 13 probe speciale.

Simone Tempestini ÎNCEARCĂ o mare performanță la Rally di Roma Capitale 2024

Împreună cu copilotul său Sergiu Itu, pilotul de la Napoca Rally Academy se va afla la start la bordul unui model Skoda Fabia Rally RS, același cu care în primăvară a câștigat Raliul Ungariei, devenind primul român care reușește o astfel de performanță în competiția continentală.

Concurența din acest weekend se anunță una mare pentru român, iar la Roma s-au înscris nu mai puțin de 103 echipaje din 18 țări. Printre piloții de top care vor victoria în Italia se numără Hayden Paddon (campion european en-titre), Efren Llarena (campion european în 2022), Franceschi Mathieu (campionul Franței), Jon Armstrong (campion ERC3 2023) sau Mikolaj Marczyk (dublul campion al Poloniei).

„Va fi un raliu dur, iar orice greșeală te poate costa mult. În plus, temperaturile se anunță extrem de ridicate, vor fi peste 60 de grade în mașină la fiecare probă, iar asta ne va extenua. Noi suntem pregătiți și abia așteptăm startul”, a declarat Tempestini înaintea startului oficial.

Cea mai bună clasare la Roma a pilotului născut în Italia, dar stabilit în România încă de acum 16 ani și cetățean român din 2016, a fost locul 5 la edițiile din 2017 și 2020. „Sunt conștient că e un pic de presiune acum fiindcă am nevoie de o poziție bună în clasament pentru a putea spera la titlu. Ca de fiecare dată, noi vom lupta pentru fiecare secundă și kilometru, ne dorim să ne autodepășim”, a adăugat campionul absolut al României.

Pe lângă Tempestini/Itu, țara noastră va mai fi reprezentată de alte două echipaje în Italia. Ciprian Lupu, singurul pilot tetraplegic din competițiile europene de raliuri, va face echipă cu Andrei Aițculesei, în timp ce Cristiana Oprea și Denisa Partenie.

Vineri seară se va da startul oficial cu o super specială în jurul faimosului Coloseum din Roma, iar sâmbătă și duminică sunt programate alte 12 probe speciale, toate exclusiv pe asfalt. Ultimele trei ediții au fost câștigate doar de echipaje din Italia, singurul care a întrerupt tradiție în ultimii ani fiind rusul Aleksey Lukyanuk, absent de această dată.