Șoc la Wimbledon! Iga Swiatek, numărul unu mondial, ELIMINATĂ de Yulia Putintseva. „Asta a funcționat, așa că asta e cam tot”

Publicat: 07 07. 2024, 09:41

Yulia Putintseva a eliminat-o pe Iga Swiatek, numărul unu WTA, în turul al treilea la Wimbledon, scor 3-6, 6-1, 6-2.

Putintseva a ajuns pentru prima dată în optimi la Wimbledon și luni se va lupta cu Jelena Ostapenko pentru un loc în sferturile de finală.

După meci, Yulia Putintseva a declarat: „Mă simt grozav. Mă simt foarte bine. Nu știu ce să spun altceva. Am fost atât de concentrată să joc rapid și să nu-i dau timp. Asta a funcționat, așa că asta e cam tot. Mă gândeam în timp ce jucam că am mai învins-o pe numărul 1 mondial pe iarbă. Cred că așa a fost să fie”.

Șoc la Wimbledon! Iga Swiatek, numărul unu mondial, eliminată de Yulia Putintseva

„Pot să mă odihnesc un moment? (n.red. – râde). Deocamdată nu mă gândesc la Ostapenko, vreau să savurez acest succes” a mai spus sportiva din Kazahstan.

Din copilăria mea. Întotdeauna am fost foarte înfocată când eram mică. Sincer, nu am cuvinte. Sunt atât de fericită acum că am jucat atât de bine. Voi m-ați readus la viață după primul set. Cu adevărat – Yulia Putintseva

Iga Swiatek: „Cred că niciodată nu este vorba de o singură persoană”

Iga Swiatek i-a dat replica adversarei de pe locul 35 WTA, după meci.

„Cred că niciodată nu este vorba de o singură persoană. Jucăm literalmente un meci de tenis care implică două persoane. Este vorba despre ceea ce joc și eu. Am lăsat-o să revină în joc în setul al doilea. N-ar fi trebuit să fac asta. Am făcut și eu câteva greșeli. Dar, cu siguranță, ea și-a folosit șansa.

Dacă aș mai avea un Wimbledon peste două luni, aș fi foarte, foarte determinată și cu siguranță m-aș concentra foarte mult să muncesc pentru asta. Dar va fi peste un an. Nu sunt sigură ce se va întâmpla peste un an. Evident, sunt determinată în fiecare turneu. Această parte a sezonului nu este ușoară. Este mijlocul sezonului și schimbăm suprafețele.

Nu este ușor să trec de la acest tip de tenis, unde simt că joc cel mai bun tenis din viața mea, la o altă suprafață unde mă chinui puțin mai mult. Toate aceste lucruri fac ca eu să nu mă simt prea bine la Wimbledon (n.red. – râde), dar, din nou, simt că voi face o treabă mai bună în viitor. Dacă aș avea mai multă energie înainte de turneu, aș putea să trec peste asta și să mă concentrez pe lucrurile bune” a declarat Iga Swiatek, potrivit Eurosport.