Sorana Cîrstea, primele explicații după dezastrul din meciul cu Garbine Muguruza

Publicat: 15 02. 2018, 18:21

„Un meci în care am început cu foarte multe greșeli, asta m-a costat. Construiam bine punctele, însă azi nu am reușit să le finalizez. Nu am reușit nici să mă adaptez la condiții, până acum am jucat doar în nocturnă, pe seară, mingea nu zbura atât, azi a fost mult mai cald, pe zi, și n-am reușit să mă acomodez. Am greșit foarte mult la început, ulterior am reintrat în meci, însă un pic cam târziu. Linia de joc a fost aceeași de la început până la final, însă azi a fost o zi în care nu mi-au intrat loviturile. În setul 2 am început să mă simt mai confortabil, să mă simt mai bine, să mă adaptez puțin la jocul ei și am început să greșesc mai puțin. Ideea de joc o aveam, însă am greșit mult prea mult pentru a bate o jucătoare ca Muguruza, locul 4 în lume.

Sorana Cîrstea își îndreaptă acum atenția către turneul de la Budapesta, care se va desfășura în sală.

„A fost o săptămână pozitivă, după Fed Cup a fost totul pe repede înainte, nici nu știu când am ajuns, când am jucat. Îmi doream mai mult azi, simțeam că pot, au fost momente în care dominam jocul, însă am greșit mult prea mult. O săptămână bună, în care pot să construiesc și să plec cu încredere spre Budapesta. Voi pleca mâine (n.r. – vineri) la Budapesta, voi avea câteva zile de acomodare, va fi în sală, din nou frig, alte mingi, altă suprafață, însă asta e, trebuie să te adaptezi cât mai repede. Cine se adaptează reușește să și câștige. De aia voi pleca mâine, ca să mă acomodez cu toate condițiile de la Budapesta și sper să fac o săptămână bună acolo”, a mai spus a 38-a jucătoare a lumii.

Cîrstea a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-0, 6-4, într-o oră și șase minute de joc, de Garbine Muguruza, în optimile de finală ale turneului de la Doha. În sferturi, jucătoarea spaniolă o va întâlni pe Caroline Garcia din Franța, numărul 7 mondial.