Spectacol de baschet 3×3 la Iași: 300 de jucători s-au duelat pentru premii la Sport Arena Streetball

Publicat: 23 07. 2024, 12:16

Pentru prima dată din anul 2019, BCR Sport Arena Streetball s-a întors în Iași, iar turneul din cadrul circuitului national de baschet 3×3 disputat la Iulius Mall a oferit câteva momente impresionante. Aproape 300 de jucători și 75 de echipe înscrise la toate categoriile au participat la turneul de la Iași, unde s-au jucat peste 130 de meciuri de baschet 3×3.

Sute de participanți au venit încă de vineri pentru a lua parte la jocurile și activările de pe cele trei terenuri și din zona fanilor care au fost amenajate în parcarea Iulius Mall. Copii, părinți, baschetbaliști sau nu, oamenii au fost curioși când au văzut terenurile amplasate la Iulius Mall și s-au alăturat distracției din prima zi a evenimentului.

S-au acordat peste 250 de premii de-a lungul unui weekend plin de sport și distracție în aer liber, chiar dacă ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor, iar finalele de duminică s-au jucat în Sala Stomart din Iași.

Meciuri echilibrate și reveniri spectaculoase

Ovidiu Negoiță a fost de neoprit în competiția de la categoria Open Masculin, cu un total de 51 de puncte în cinci meciuri. Dintre acestea, 13 au fost marcate în finala pe care echipa sa, Știința București, a disputat-o contra favoriților locali, CS Politehnica Iași. Bucureștenii s-au impus cu 22-19, meci încheiat înainte de timpul regulamentar, iar media de 10,2 puncte pe meci a lui Negoiță a fost cea mai mare înregistrată într-un turneu BCR Sport Arena Streetball din 2024.

El a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, alături de Anamaria Pop, la Open Feminin, ambii fiind premiați de către Albini Prassa cu un ceas Undone care celebrează singurul super-erou român, Căpitanul Ro.

Pop a reușit 11 puncte în finala pe care CS Vâlcea 1924 a câștigat-o contra rivalelor de la Agro Squad, scor final 22-13. Vâlcea și-a luat astfel revanșa, după ce în duelul direct din grupe s-a impus Agro cu 19-16.

Ieșenii prezenți în șase finale

Competițiile marca Sport Arena Streetball au revenit la Iași după aproape 60 de luni, descoperind același oraș primitor și entuziasmat de baschetul 3×3.

Dintre cele zece finale disputate la toate categoriile, șase au avut în componență echipe locale. Echipa Urban Groove, campioană a competiției locale inter-licee Iulius Mall High Ballers s-a impus la categoria sub 18 ani, după o finală câștigată cu 21-16 în fața celor de la Sportul Studențesc.

Nu puteau lipsi momentele de entertainment, iar trupele de dans HomeTown și SkyDance au adus street dance-ul pe terenul de streetball pe terenul central înainte de ultima finală a zilei.

Următorul eveniment BCR Sport Arena Streetball se va disputa la Timișoara, la Iulius Town, în weekend-ul 9-11 august.