Sportivii nord-coreeni în pericol: Evaluare ideologică după un SELFIE controversat la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat: 27 08. 2024, 23:03
Actualizat: 27 08. 2024, 23:07

This browser does not support the video element.

Jucătorii de tenis de masă Ri Jong Sik și Kim Kum Yong, care au câștigat medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Paris, ar putea acum să se confrunte cu consecințe neplăcute.

Alături de coechipierii lor sud-coreeni, Lim Jong-hoon și Shin Yu-bin, care au câștigat medalia de bronz, sportivii au participat la o fotografie care a fost distribuită la scară largă.

Salutată la nivel global ca un exemplu de unitate și sportivitate, acest act de prietenie a dus la supunerea sportivilor din Coreea de Nord la o „evaluare ideologică”.

Evaluarea ideologică este o procedură de rutină în Coreea de Nord, menită să elimine orice „contaminare” de la expunerea la culturile străine.

Sportivii au fost mustrați pentru că au zâmbit alături de competitori străini, în special cei din Coreea de Sud. Această interacțiune, deși rară și sărbătorită pe scena olimpică, este acum supusă unor investigații în cadrul națiunii izolate.

Autoritățile nord-coreene ar fi emis instrucțiuni stricte sportivilor lor înainte de Olimpiade, avertizându-i să nu interacționeze cu sud-coreeni sau cu alți sportivi străini, riscând să fie aspru pedepsiți, scrie Economic Times.

Sursa Foto: Profimedia