Știm prima echipă CALIFICATĂ în finala barajului de Conference League! Duminică aflăm adversara: CFR Cluj sau Universitatea Craiova?

Publicat: 27 05. 2023, 07:38
Actualizat: 27 05. 2023, 08:54

FC U Craiova a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, vineri seara, pe Stadionul Ion Oblemenco.

Partida a contat pentru primul baraj din Superligii de fotbal pentru Europa Conference League, în care scorul a fost egal, 3-3, după cele 90 de minute regulamentare, dar şi după prelungiri.

Gazdele au avut 3-0 în minutul 77, dar ilfovenii au reuşit să revină spectaculos şi să egaleze in extremis, deşi juca în zece oameni. Echipa din Bănie s-a impus în cele din urmă la loviturile de departajare.

Știm prima echipă calificată în finala barajului de Conference League! Duminică aflăm adversara: CFR Cluj sau Universitatea Craiova?

În ultimul baraj pentru cupele europene FCU Craiova va înfrunta, în deplasare, ori pe CFR Cluj ori pe rivala locală CS Universitatea, în funcție de rezultatele din ultima etapă a play-off-ului.

Finala barajului va avea loc pe 3 sau 4 iunie, data și ora exactă urmând să fie anunțate de LPF.

Ce se întâmplă cu Nicolo Napoli?

Nicolo Napoli și-a felicitat jucătorii și se pregătește acum de finala barajului pentru Conference League. Acesta va fi ultimul său meci pe banca oltenilor. Apoi, italianul va pleca iar din România, însă o revenire la Craiova într-un interval scurt de timp nu pare exclusă.

„Felicit băieții, chiar dacă n-am jucat foarte bine în repriza a doua. Important este că am câștigat (n.n. că s-au calificat). Important este că ne-am descurcat la loviturile de departajare. I-am schimbat pe Bauza și Bahassa pentru că au avut probleme fizice. Decizia a fost a mea să nu mai rămân și să plec acasă, la familie și nepoți”, a afirmat Nicolo Napoli.

Cum au arătat cele două distribuții?

  • FCU CRAIOVA: Gurău – R. Negru, Duarte, Danny Henriques, Mascarenhas (Sekou Sidibe 101) – Dr. Albu (I. Zanfir 101), V. Achim (S. Asamoah 101) – Baeten, Bauza (G. Ganea 89), Bahassa (van Durmen 71) – A. Chiţu (Huyghebaert 85). Antrenor: Nicolo Napoli
  • FC VOLUNTARI: M. Popa – Ricardinho (C. Paz 79), Matricardi, Armaş – Marcelo Lopes (Al. Vlad 91), U. Meleke (Helder Tavares 79), Sigurjonsson, Aliji – V. Raţa (M. Răduţ 62), D. Florea (Dumiter 79), Damaşcan (A. Meleke 70). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Foto: Facebook / Fotbal Club Universitatea 1948