Stop Bayer Leverkusen! Atalanta Bergamo CÂȘTIGĂ Europa League

Publicat: 23 05. 2024, 07:42
Actualizat: 23 05. 2024, 07:42

Formația italiană Atalanta Bergamo a luat trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe Dublin Arena, într-un meci arbitrat de românul Istvan Kovacs.

Gruparea din Serie A a câştigat primul său trofeu european şi a pus capăt unei serii de 51 de meciuri fără înfrângere în toate competiţiile pe care a avut-o proaspăta campioană din Bundesliga în acest sezon.

Stop Bayer Leverkusen! Atalanta Bergamo CÂȘTIGĂ Europa League

Atacantul nigerian Ademola Lookman a reuşit un ha-trick (12, 26, 75).

Românul Istvan Kovacs a fost cel care a arbitrat finala din Irlanda.

Centralul român a avut parte de un meci dificil, dar a reușit să ia cele mai bune decizii pe parcursul celor 90 de minute și pare că își continuă ascensiunea spectaculoasă în fotbalul european.

În anul 2022, Istvan Kovacs s-a aflat la centru în finala Conference League, disputată între AS Roma și Feyenoord, pe care italienii au câștigat-o cu scorul de 1-0. Și atunci, românul s-a descurcat exemplar. Acum se pregătește să arbitreze la Euro 2024.

Atalanta și Bayer Leverkusen s-au aflat în fața celui de-al treilea duel direct în cupele europene. Este și cel mai important meci pe care cele două formații l-au disputat, aflându-se în fața unui succes răsunător. Cele două echipe s-au mai întâlnit în optimile de finală ale Europa League, în sezonul 2021-2022. Atunci, italienii au obținut calificarea, 4-2, la general.

Cum au arătat cele două distribuții?

  • Atalanta Bergamo: Musso – Djimsiti, Hien, Kolasinac (Scalvini 46) – Zappacosta (Hateboer 84), Ederson, Koopmeiners, Ruggeri (Toloi 90+1) – De Ketelaere (Pasalic 57), Scamacca (El Bilal Toure 84), Lookman. Antrenor: Gian Piero Gasperini
  • Bayer Leverkusen: Kovar – Stanisic (Boniface 46), Tah, Tapsoba – Frimpong (Tella 81), Xhaka, Palacios (Andrich 68), Hincapie – Grimaldo (Hlozek 68), Wirtz (Schick 81), Adli. Antrenor: Xabi Alonso