SUA și alte echipe olimpice își aduc propriile aparate de aer condiționat J.O. de la Paris. Explicația acestui gest neobișnuit

Publicat: 23 06. 2024, 13:29
Actualizat: 23 06. 2024, 13:30
SUA și alte echipe olimpice își aduc propriile aparate de aer condiționat J.O. de la Paris

Echipa olimpică a Statelor Unite este una dintre puținele echipe care vor furniza aparate de aer condiționat pentru sportivii lor la Jocurile de la Paris, într-o mișcare care subminează planurile organizatorilor de a reduce emisiile de carbon, potrivit AP News.

Sarah Hirshland, CEO al U.S. Olympic and Paralympic, a declarat că, deși echipa SUA apreciază eforturile care vizează sustenabilitatea, Comitetul Olimpic american va furniza unități de aer condiționat pentru ceea ce este, de obicei, cel mai mare contingent de sportivi la Jocurile de vară.

„După cum vă puteți imagina, aceasta este o perioadă în care consecvența și predictibilitatea sunt esențiale pentru performanța echipei SUA”, a spus Hirshland. „În conversațiile noastre cu sportivii, aceasta a fost o prioritate și ceva ce sportivii au simțit că este o componentă critică în capacitatea lor de performanță”.

Cine își mai aduce propriile aparate de aer condiționat

Washington Post a raportat la începutul acestei luni că Germania, Australia, Italia, Canada și Marea Britanie se numără printre celelalte țări care intenționează să aducă aparate de aer condiționat în Franța.

Organizatorii Jocurilor Olimpice au prezentat planurile de a răci camerele din Satul Sportivilor, care va găzdui peste 15.000 de olimpici și oficiali sportivi pe durata Jocurilor, folosind un sistem de țevi de răcire pe sub podele.

Temperatura maximă medie în Paris pe 1 august este de 26 de grade Celsius. Obiectivul este de a menține temperatura în camere între 23-26 de grade.

De asemenea, camerele sportivilor vor fi dotate cu ventilatoare.

„Vreau ca Jocurile de la Paris să fie exemple din punct de vedere al mediului”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo, cu privire la planurile pentru Jocurile Olimpice.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, mai puțin de 1 din 10 gospodării din Europa are aer condiționat, iar în Paris cifrele sunt mai mici de atât. Potrivit studiului, din cele 1,6 miliarde de unități de aer condiționat utilizate în întreaga lume în 2016, mai mult de jumătate se aflau în China (570 de milioane) și în Statele Unite (375 de milioane). Întreaga Uniune Europeană avea aproximativ 100 de milioane.

CITEȘTE ȘI:

Obiectiv îndrăzneț pentru gimnastica românească la Jocurile Olimpice Paris 2024

Eduard Ionescu, după calificarea în premieră la Jocurile Olimpice 2024: „Nu voi fi turist la Paris!”