Reacția gimnastei Ana Bărbosu, după verdictul de la TAS: „Nu mă așteptam, pentru că nici n-am vrut să-mi dau voie să-mi fac alte speranțe”

Publicat: 11 08. 2024, 11:55
Actualizat: 11 08. 2024, 12:04
Ana Bărbosu obține medalia de bronz după decizia TAS. Sursa Foto: Profimedia

Federația Internațională de Gimnastică a luat decizia finală, după verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care i se dă dreptate contestației depuse de gimnasta Ana Bărbosu.

Potrivit PROSPORT, Federația Internațională de Gimnastică a anunțat că Ana Bărbosu e medaliată cu bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.  Gimnasta s-a bucurat de veste. 

Ana Bărbosu: „Încă încerc să procesez tot ce s-a întâmplat”

Gimnasta Ana Maria Bărbosu a declarat cum a primit vestea obținerii medaliei de bronz și că a primit numeroase mesaje de încurajare.
„Vă mulțumesc! Nici nu știu să vă spun cum mă simt (…). Am primit în aceste zile o grămadă de mesaje de încurajare și scrise chiar din suflet și au ajuns la mine cu toată energia pozitivă și când am ajuns în oraș, în orașul meu de acasă, am avut surpriza ca nici bine să fie ajuns în oraș și să mă primească lumea și să mă felicite”. 
Gimnasta se gândea că a ratat medalia și se pregătea să fie împăcată cu înfrângerea. A primit vestea când era acasă, la familia ei.
„Încă încerc să procesez tot ce s-a întâmplat, faptul că antrenorii și federația și avocații au a luptat până la ultimul moment pentru amândouă, pentru mine și Sabrina și am avut acest deznodământ fericit.Eram acasă pentru că de mâine intrăm în vacanță. Eram împreună cu prietena mea Iulia Trestianu și cu familia acasă și am primit vestea. Mi s-au înmuiat din nou picioarele. A fost un şoc.”. 
 Ea spune că a avut parte de susținerea antrenorilor chiar și în clipele dificile.
„Nu mă așteptam, pentru că nici n-am vrut să-mi dau voie să-mi fac alte speranțe. Am preferat să mă gândesc la Jocurile Olimpice ca și încheiate și să fiu împăcată cu mine. Dar faptul că antrenorii au crezut în mine și federația a dus la acest rezultat”. 

TAS a decis! Ana Bărbosu primește medalia

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a anunțat, printr-un comunicat oficial, că Ana Bărbosu să primească medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris. Nota inițială de 13.666 obținută de Jordan Chiles a fost restabilită. Clasamentul s-a modificat, cu Ana Bărbosu ajungând pe locul 3, cu 13.766.

Gimnasta ar fi putut pierde medalia din cauza contestației făcute de delegația americanilor. Nota Jordanei Chiles a crescut de la 13.666 la 13.766. Sabrina Voinea a terminat pe locul patru în proba de la sol, de la Jocurile Olimpice, cu nota 13,700, după ce a fost penalizată cu o zecime.  Sportiva româncă a depus contestație, însă arbitrii i-au respins-o.

Sabrina Voinea – Foto: Profimedia images

Reacția unui fost mare gimnast

Fostul mare gimnast, Marian Drăgulescu, s-a declarat revoltat de faptul că TAS a respins contestația Sabrinei Voinea, dar spune că este fericit că Ana Bărbosu a primit medalia de bronz.

„Pe bune? Ciudat! Nu știu ce să zic. E întortocheată treaba. De ce au respins contestația la Voinea? Am rămas fără cuvinte. Poate Federația știe mai multe. Mă bucur că am mai câștigat încă o medalie. Au muncit fetele și sunt pe deplin meritate rezultatele. Sabrina, din punctul meu de vedere, a fost depunctată pe nedrept. Merita să i se facă dreptate, cel puțin pentru acea depunctare” , a declarat Marian Drăgulescu, în exclusivitate, pentru PROSPORT.

Marian Drăgulescu mai spune că a revăzut și a reanalizat performanța Sabrinei Voinea.

Dacă juriul de specialitate i-a dat de două ori dreptate americancei, înseamnă că juriul a greșit de două ori? Este strigător la cer! Foarte ciudat, prefer să nu comentez mai mult, că mă enervez”, a declarat Marian Drăgulescu.

Citește și:
Marcel Ciolacu, după decizia TAS: S-a făcut dreptate! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz pe merit