TAS a respins apelul SUA. Ana Maria Bărbosu păstrează medalia de bronz!/Ce vor să facă, acum, americanii

Publicat: 13 08. 2024, 08:31
TAS a respins apelul SUA. Ana Maria Bărbosu păstrează medalia de bronz!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins solicitarea reprezentanților Statelor Unite ale Americii de a redeschide cazul medaliei de bronz de la proba la sol din cadrul Jocurilor Olimpice.

UPDATE 08:30 – Reacția USA Gymnastics la răspunsul TAS

Într-un comunicat de presă, USA Gymnastics susține că este „profund dezamăgită” după ce TAS a anunțat că nu va reveni asupra deciziei.

„Suntem profund dezamăgiți de notificare și vom continua să urmăm toate căile posibile și procesul de apel, inclusiv la Tribunalul Federal Elvețian, pentru a asigura punctajul corect, plasarea și medaliarea lui Jordan Chiles”, a transmis USA Gymnastics într-o declarație de presă.


Anunțul privind răspunsul TAS a fost făcut de Federația Română de Gimnastică și confirmat inclusiv de partea americană.

„TAS a respins solicitarea SUA”

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul”, a transmis luni seara FRG, potrivit prosport.ro.

Conform federației de specialitate, TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor „s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut.

În urma memoriilor făcute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de Federația Română de Gimnastică (FRG) și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.

Cererea Sabrinei Voinea a fost respinsă.

În speța „FRG, Bărbosu vs. Federația Internațională de Gimnastică, c⁠ererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu «este parțial admisă». ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect”, arăta sâmbătă FRG.

CITEȘTE ȘI:

Federația Română de Gimnastică: „STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și a Nadiei Comăneci”

Nadia Comăneci, în DOLIU. Socrul fostei gimnaste a încetat din viață: „Un om minunat și extrem de iubitor”

Mesajul Nadiei Comăneci pentru Ana Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles: ”Voi faceţi sportul să strălucească”

Reacția gimnastei Ana Bărbosu, după verdictul de la TAS: „Nu mă așteptam, pentru că nici n-am vrut să-mi dau voie să-mi fac alte speranțe”