Tezaurul cucerit la Europenele de ÎNOT pentru juniori a ajuns acasă

Publicat: 09/07/2024, 11:53

Delegația României clasată pe locul 4 în ierarhia pe națiuni la competiția din Vilnius, după 7 medalii cucerite ( 2 de aur, 4 de argint și 1 bronz) a fost primită cu aplauze la București.

Au fost momente de sărbătoare la Aeroportul Otopeni, acolo unde sportivii care au ocupat locul 4 în clasamentul pe națiuni la Campionatul European de înot pentru juniori au revenit acasă. Cu medaliile la gât, campionii noștri au fost aplaudați la scenă deschisă.

Dublu campion european, la 200 m mixt și 400 m mixt, Robert Badea era extrem de fericit: „Sunt foarte fericit, chiar nu mă așteptam la două medalii de aur, și rezultatele au fost pe cinste. M-am dus fără așteptări și până la urmă a ieșit bine”.

Tezaurul cucerit la Europenele de înot pentru juniori a ajuns acasă

El spune că mai presus de medaliile de aur, cel mai mult l-a bucurat doborârea recordului european de juniori la 400 m mixt. Ba chiar recunoaște că după primul titlu, cucerit la 200 m mixt, era puțin trist. „Eram puțin trist după prima medalie de aur, cea șde la 200 m. Voiam un rezultat puțin mai bun, dar la 400 m mixt a fost extraordinar, a fost un timp genial. Timpul m-a bucurat mai mult, clar. Medalia chiar nu mă interesa în acel moment”, a declarat Robert Badea, dublu campion european de juniori.

El nu va avea timp de sărbătorit, pentru că de miercuri revine în bazin: „Mă voi întoarce la antrenamente de miercuri pentru Cupa României. La fel ca întotdeauna, va trebui să fiu atent la detalii, să mă antrenez la fel de bine și cam asta e tot ce contează”.

Dedic medaliile echipei mele. Familiei, prietenilor, doamnei director de la Liceul Emil Racoviță, Mihaelei, lui Tibi, Anei, tuturor cei care m-au ajutat – Robert Badea

Antrenoarea sa, Iulia Becheru, spune că deocamdată nici nu a sărbătorit cu sportivul său succesele de la Europene: „Eu și cu staff-ul da, am sărbătorit, dar cu sportivii nu, pentru că ei au avut programul competițional încărcat și o să vedem. Mai avem deocamdată un concurs de parcurs și vedem după”.

Chiar dacă este o antrenoare cu vechi ștate în înotul românesc, Iulia Becheru a avut parte de o premieră la aceste Europene: Robert este primul ei sportiv dublu campion european. „E o premieră și pentru mine și pentru el. Și sperăm să fie doar începutul. Aici pleca din postura de favorit, deci cumva am putea spune că ne așteptam, însă recordul lui european a fost o surpriză. Nu era neapărat în calcul, dar a fost o surpriză plăcută și am fost fericiți”, a declarat Iulia Becheru.

Vlad Mihalache a simțit că va fi campion european

Campion european la 200 m fluture, Vlad Mihalache dezvăluie că nici nu și-a dat seama de la început că a terminat primul. „Purtând ochelari nu mi-am dat inițial seama, dar după ce am văzut reacția antrenorului și a celorlalți din tribună mi-am dat seama că am câștigat. Am fost plin de fericire și cred că s-a văzut și pe filmare acest lucru. În acea seară am adormit cam greu de la emoții”, a spus Vlad Mihalache.

El a simțit încă dinaintea cursei că va câștiga primul aur european din carieră: „Am simțit dinaintea cursei. Am vizualizat fiecare parte a cursei, inclusiv cum câștigam, de la start, de la intrarea la bloc start, de la lucru pe sub apă, întoarceri, tot. Și știam de la început că o să câștig, însă nu eram foarte sigur pe mine pentru că știam că se poate întâmpla orice”.

Pentru antrenorul său, Mircea Purcaru, care lucrează cu el de 8 ani, această victorie este doar un pas spre marele vis, aurul olimpic.
„Eu cu Vlad lucrez de aproape 8 ani. Nu pot spune că a fost obiectivul principal să iasă campion european acum 8 ani. Ne dorim mereu să fim cea mai bună variantă a noastră și acum aceasta a fost cea mai bună variantă, să fim campioni europeni. Peste alți 8 ani sper să ne așteptați aici după Jocurile Olimpice, să venim tot la fel cu o medalie de aur și să ne bucurăm de o medalie de aur peste 8 ani”, a anunțat Mircea Purcaru, antrenorul lui Vlad Mihalache.

România a încheiat Campionatul European de înot pentru juniori cu şapte medalii în total. Patru de aur: Vlad-Ştefan Mihalache – 200 m fluture, Robert Badea – 200 m mixt, 400 m mixt și Daria Silişteanu – 100 m spate. Două de argint: Rebecca-Aimee Diaconescu – 200 m liber și Aissia Prisecariu – 200 m spate şi una de bronz: Alexandru Constantinescu – 200 m spate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei și crima mascată...
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă...
Cum arată Oana Roman în costum de baie la 48 ani: abia dacă o mai...
O româncă stabilită în Elveţia spune că are nevoie de 7.000 - 8.000 de euro...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Germania va reduce ajutorul militar pentru Ucraina în 2025, în ciuda posibilităţii ca Trump să...
A apărut un NOU continent pe Pământ! Unde este și cât de repede va fi...
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000...
Adevărul din spatele palmelor. De ce l-a lovit Prodanca pe Alexa
Insula Iubirii, sezonul 8. Reacția lui Robert Braia după ce s-a scris că i s-a...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele...
REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Ecaterina ANDRONESCU, ADEVĂRUL despre învățământul din România | EXCLUSIV „Altceva cu Adrian Artene”