Tito Vilanova suferă din nou de cancer și pleacă de la FC Barcelona

Publicat: 19 12. 2012, 15:45
Actualizat: 25 06. 2013, 14:43

UPDATE Antrenorul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, al cărui cancer a recidivat, se va retrage din postul pe care îl deține, gruparea catalană urmând să caute un înlocuitor pentru restul sezonului, informează presa internațională.

În vârstă de 44 de ani, Vilanova a suferit în noiembrie 2011 o operație în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă, însă boala a recidivat, potrivit presei spaniole.

Tito Vilanova a semnat în luna aprilie un contract pe doi ani cu FC Barcelona, după ce Josep Guardiola s-a retras de la conducerea tehnică.

FC Barcelona are nouă puncte avans în Primera Division și a început deja tratativele pentru înlocuirea lui Vilanova.

Conferința de presă programată pentru miercuri a fost anulată, ca urmare a acestei vești.

Sub conducerea lui Vilanova, FC Barcelona a reușit cel mai bun start din istoria Primera Division, înregistrând 15 victorii și un egal în cele 16 etape disputate. De asemenea, gruparea catalană este calificată în optimile Ligii Campionilor.


Antrenorul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, ar putea fi supus unei noi intervenții chirurgicale, după ce medicii i-au descoperit o tumoră, informează El Mundo Deportivo.

La 22 noiembrie 2011, Vilanova a fost operat pentru a i se extirpa o tumoră la glanda parotidă. Acum, o nouă investigație medicală a arătat apariția unei alte tumori. Presa spaniolă scrie că ar fi vorba de o recidivă.

Până în prezent, FC Barcelona nu a comunicat nimic pe acest subiect. Gruparea catalană a suspendat toate activitățile aflate în programul de miercuri.

Vilanova este antrenorul Barcelonei din această vară, când l-a înlocuit pe Josep Guardiola.