Prima pagină » Sport » Topor de 1.000 de euro, joagăr de 2.000 de euro și un motoferăstrău de 6.500. Cât te costă dacă vrei să participi la Campionatul Național al Tăietorilor de Lemne

Topor de 1.000 de euro, joagăr de 2.000 de euro și un motoferăstrău de 6.500. Cât te costă dacă vrei să participi la Campionatul Național al Tăietorilor de Lemne

Topor de 1.000 de euro, joagăr de 2.000 de euro și un motoferăstrău de 6.500. Cât te costă dacă vrei să participi la Campionatul Național al Tăietorilor de Lemne
Dan Petrescu, campionul României la tăiat lemne, își va apăra titlul la Campionatul Național al Tăietorilor de Lemne STIHL Timbersports, care va avea loc la Arad, sâmbătă, 16 august.

Concursul din acest an este cel de-al cincilea de acest tip, organizat în țara noastră, având ca scop și desemnarea echipei care va reprezenta România la mondialele de la Innsbruck, Austria, în perioada 13-15 noiembrie. De asemenea, campionul național ne va reprezenta la probele de individual din cadrul campionatului mondial.

În premieră pentru competiția națională se vor introduce două noi probe și anume tăierea la înălțime pe două plăci și tăierea demonstrativă cu hot saw, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul și este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere și o viteză a lanțului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buștean în mai puțin de 8 secunde.

Pe arena amenajată la cele mai înalte standarde internaționale își vor demonstra forța și precizia 8 atleți: Nagy Botond, Dan Petrescu, Ionel Mariniță, Szilard Cser, Costel Pleș, Csongor Nagy, Ioan Nyamcsuk și Carol Palfi.

Unul dintre cei mai norocoși competitori este Ioan Nyamcsuk care va folosi în luptă cel mai bun topor a lui Martin Komarek, numărul 3 mondial. Topoarele pentru această disciplină sunt fabricate din oțeluri speciale în Noua Zeelandă, iar un sportiv poate aștepta chiar și șase luni atunci când își primește toporul de competiție.

Probele de concurs la care se vor întrece participanții sâmbătă, dar și la mondialele din noiembrie sunt: Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, Tăierea verticală, Tăierea la înălțime pe două plăci, Tăierea cu super motoferăstrăul.

Unul din instrumentele folosite în concurs este toporul marca TUATAHI, acesta valorând peste 1000 de euro. Pentru probele motorizate se folosesc un motoferăstrău MS 661 marca STIHL și un super motoferăstrău, utilaj modificat pe care s-a montat un tunning de 6500 euro. De asemenea, în competiție atleții taie și cu joagăre speciale, valoarea unuia depășind 2000 de euro.