Tragere la sorți Europa League. Pandurii Târgu Jiu va juca împotriva Sporting Braga, în play-off

Publicat: 09 08. 2013, 17:02
Actualizat: 13 02. 2016, 16:05

Tragere la sorți Europa League. Echipa Pandurii Târgu Jiu va întâlni formația portugheză Sporting Braga, în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa, s-a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Nyon.

Manșa tur va avea loc la 22 august, la Cluj-Napoca, iar returul la 29 august, la Braga. Câștigătoarele dublelor manșe se califică în faza grupelor. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc la 30 august, la Monaco.

Formația gorjeană nu a fost cap de serie la tragerea la sorți de vineri.

Sporting Braga s-a calificat în actualul sezon al Ligii Europa, după ce a terminat campionatul trecut pe poziția a patra în Portugalia. Braga a fost acceptată direct în play-off-ul competiției.

Din lotul echipei antrenate din acest sezon de Jesualdo Ferreira (67 de ani) fac parte jucători precum Eduardo (portar), Custodio (mijlocaș), Helder Barbosa, Alan și Yazalde (atacanți).

În palmaresul echipei, care își dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Axa, figurează un trofeu al Cupei Portugaliei. În sezonul 2010/2011, Sporting Braga a jucat finala Ligii Europa, pe care a pierdut-o, la Dublin, contra celor de la FC Porto, scor 0-1.

Sporting, pregătită până în această vară de Jose Peseiro, a evoluat sezonul trecut în grupele Ligii Campionilor, fiind învinsă de CFR Cluj, după 2-0, la Braga, și 3-1, în România.