Tricolorii de la TENIS de masă au cucerit 11 medalii la Campionatele Europene

Publicat: 23 07. 2024, 08:37

România a terminat pe primul loc în clasamentul pe națiuni Campionatele Europene de tenis de masă rezervate juniorilor, competiție care s-a desfășurat în Suedia, la Malmo.

După ce anul trecut, în Polonia, juniorii “tricolori” au cucerit 17 medalii continentale, dintre care 6 de aur, la ediția din 2024 românii s-au clasat primii între națiunile participante, având o zestre bogată de medalii.

Delegația noastră la Europenele de tenis de masă a adunat 11 medalii, 4 de aur, 3 de argint și 4 de bronz.

Tricolorii de la tenis de masă au cucerit 11 medalii continentale

Performerii echipelor noastre de juniori U19 și U15 au fost: Andrei Istrate (două trofee de aur și unul de bronz), Iulian Chiriță și Darius Movileanu (câte două medalii de aur) si Bianca Mei Roșu (câștigâtoare de medalii pe echipe, argint, la simplu – aur, și dublu fete – bronz).

De la Paris, acolo unde este alături de delegația României la Jocurile Olimpice, Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de tenis de masă a salutat succesul sportivilor săi.

„11 medalii și locul 1 pe națiuni la Campionatul European de juniori de la Malmo, din Suedia, reprezintă nivelul tenisului de masă juvenil din România în acest moment, în spațiul european.

Sunt mândru că an de an ducem tradiția mai departe și adăugam medalii la zestrea federației, până la urmă, cuvțntul de ordine pentru mine și pentru echipa mea este performanța. Să schimbi generații și să te afli tot în frunte, asta înseamnă că știm ce avem de făcut, că ne dăm interesul să facem lucrurile cât mai bine, că suntem atenți la nevoile sportivilor și ale antrenorilor, chiar dacă nu reușim întotdeauna să le satisfacem pe toate, că suntem atenți la detalii și încercăm să ne adaptăm schimbărilor de orice fel.

Întotdeauna suntem ambițioși și perseverenți și ne propunem obiective înalte, care presupun muncă susținută în echipă. Le mulțumesc tuturor: sportivi, antrenori, staff, cluburi, echipei FRTM pentru tot ceea ce reușim să facem zi de zi împreună. Mulțumesc ANS și COSR pentru susținerea totală în demersurile noastre sportive. Povestea noastră merge mai departe!, a spus conducătorul federației.

Medaliile obținute de delegația României de tenis de masă la Campionatele Europene din Suedia:

AUR
echipa masculină U19 (Dragoș Bujor, Iulian Chirița, Andrei Istrate, Darius Movileanu)
U19 dublu masculin – Andrei Istrate/Iulian Chirița
U19 simplu feminin – Bianca Mei-Roșu
U19 simplu masculin – Darius Movileanu

ARGINT
U15 simplu masculin – Robert Istrate
echipa feminină U19 – Bianca Mei-Roșu, Alesia Sferlea, Andrea Teglas, Evelyn Ungvari
echipa masculină U15 – Matei Eparu, Robert Istrate, Mihai Nagy

BRONZ
U19 simplu masculin – Andrei Istrate
U19 dublu feminin – Bianca Mei-Roșu/Mia Griesel (Germania)
U15 dublu mixt – Robert Istrate/Andreea Băiașu
U15 dublu feminin – Andreea Băiașu/Julia Leal (Portugalia).