TURCIA – ROMÂNIA 0-1. Pițurcă: Am făcut un meci excepțional

Publicat: 12 10. 2012, 23:11
Actualizat: 27 09. 2018, 22:59

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, vineri seară, la TVR 1, că naționala României a făcut un meci excepțional cu Turcia, scor 1-0, la Istanbul, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

„Am spus că-mi doresc cele șase puncte, prima luptă am câștigat-o, o victorie mare și meritată. Am făcut un meci excepțional. Puteam să mai marcăm, puteam să mai și primim gol, dar rămân cele trei puncte, care vor cântări foarte mult. Nu a existat un compartiment anume, faza de apărare aproape perfect, iar contraatacurile și atacurile au fost periculoase. Mai meritam să mai marcăm un gol. Într-o oarecare măsură am scos Turcia din luptă, sigur contează mult și meciul următor, dacă reușim un rezultat bun, atunci șansele noastre de a merge la baraj sunt foarte mari. Deja mă gândesc la meciul de marți, le-am spus băieților să ne bucurăm acum, să ne gândim la Olanda, a fost un joc epuizant, avem nevoie să ne refacem cât mai repede și să ne ridicăm la nivelul fizic al Olandei”, a declarat Pițurcă.

Reprezentativa României a învins, vineri, pe stadionul Șukru Saracoglu din Istanbul, cu scorul de 1-0 (1-0), selecționata Turciei și a obținut a treia victorie consecutivă în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Unicul gol al partidei a fost marcat de Grozav, în minutul 45+1.