Turul României la CICLISM începe în 2024 pe 14 august! Care vor fi traseele

Publicat: 05 07. 2024, 11:29
Actualizat: 05 07. 2024, 11:29

Federația Română de Ciclism anunță organizarea unei noi ediții a Turului României, care va avea loc anul acesta în perioada 14-18 august, pe un traseu de peste 750 kilometri.

În Mica Buclă și-au anunțat deja participarea 25 de echipe din 14 țări. România va fi reprezentată la start de echipa națională, două echipe continentale – Mentorise MLMsuperstars și Vini Monzon – Savini Due OMZ, dar și de două echipe de club – Team Novak și Steaua București.

Turul României la CICLISM începe în 2024 pe 14 august! Care vor fi traseele

Echipele locale vor concura în Turul României cu cicliști din Olanda, Germania, Austria, Cehia, Franța, SUA, Kazahstan, Polonia, Italia, Muntenegru, Bulgaria, Ungaria și Croația.

Competiția este formată anul acesta din cinci etape, traseul fiind unul menit să evidențieze importante zone și obiective turistice din România, precum: Cetățile Deva și Alba Carolina, stațiunea turistică Păltiniș, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei etc.

Etapa 1 (14 august): Deva – Vințu de Jos – Sebeș – Vințu de Jos – Alba Iulia
Etapa 2 (15 august): Alba Iulia – Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
Etapa 3 (16 august): Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian
Etapa 4 (17 august): Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Provița de Sus – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște
Etapa 5 (18 august): Circuit în București

Ca în fiecare an, pentru a încuraja mersul pe bicicletă și ciclismul profesionist, Turul României aduce în București și competiții speciale pentru copii. Astfel, copiii cu vârste de la 2-14 ani vor putea concura gratuit în probe de circuit sau contratimp individual urmând a fi premiați pe marea scenă a Turului României, pe care urcă și cicliștii din plutonul profesionist.

Cine transmite competiția

Cu o configurație de traseu diferită de la an, în Turul României s-au parcurs peste 3100 de km în cele mai recente ediții, plutonul traversând zone turistice emblematice și trasee spectaculoase, precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei, Transfăgărășan și chiar TransBucegi, în 2019, când Mica Buclă marca o premieră, fiind prima competiție de ciclism care a ajuns pe singurul drum care traversează Munții Bucegi.

Mica Buclă a fost transmisă anual în direct sau rezumate pe canalele TVR, Digi Sport sau SportExtra, în timp ce ediția din 2022 a marcat o premieră mediatică, fiind pentru prima dată în istoria competiției când aceasta a fost transmisă la nivel internațional, în peste 50 de țări, prin intermediul Eurosport.