„U” Jolidon Cluj s-a calificat în finala turneului preliminar al LC

Publicat: 22 09. 2012, 19:48
Actualizat: 02 02. 2019, 15:17
Vicecampioana României la handbal feminin, "U" Jolidon Cluj, s-a calificat sâmbătă, pe teren propriu, în finala turneului preliminar al Ligii Campionilor, după ce a învins campioana Turciei, Muratpașa, scor 34-26 (16-18).

Vicecampioana României la handbal feminin, „U” Jolidon Cluj, s-a calificat sâmbătă, pe teren propriu, în finala turneului preliminar al LigiiCampionilor, după ce a învins campioana Turciei, Muratpașa, scor 34-26 (16-18).

Portarul echipei clujene, Viktoria Petroczi, a încheiat meciul cu 16 intervenții.

Golurile echipei „U” Jolidon Cluj au fost marcate de Paraschiv – 8, Tivadar – 8, Chintoan – 7, Cartaș – 4, Vădineanu – 4 și Dincă – 3

La Muratpașa, cele mai bune marcatoare au fost Iskenderoglu – 6 și Tankaskaya – 4.

Pentru echipa turcă a evoluat și Dorina Cărbune, autoarea a trei goluri.

„Am suferit timp de 40 de minute. Apărarea noastră pur și simplu ne-a scos peri albi, dar apoi fetele au început să joace la intercepție și s-a dovedit cartea câștigătoare, am reintrat în joc. Felicit jucătoarele pentru mobilizarea de care au dat dovadă și pentru că au demonstrat că au caracter și vor să se califice în finală. Nu avem preferințe pentru adversara de duminică, ci doar ne dorim să jucăm mai bine decât astăzi”, a declarat după meci, pentru MEDIAFAX, antrenorul învingătoarelor, Gheorghe Covaciu.

La meci au asistat aproximativ 1.700 de sectatori, între care și fosta extremă a echipei Oltchim, Valentina Elisei Ardean, antrenorul naționalei feminine, Gheorghe Tadici, președintele FRH, Cristian Gațu, dar și directorul tehnic al reprezentativei feminine, Narcisa Lecușanu.

Echipa clujeană găzduiește grupa a 3-a din preliminariile Ligii Campionilor, pentru finală luptând și echipele Rostov-Don (vicecampioana Rusiei) și RK Zajecar (campioana Serbiei), care se vor confrunta direct în această seară, de la ora 19.30.

Duminică, „U” Jolidon se va duela în finală cu câștigătoarea dintre Rostov și Zajecar, de la ora 17.30, iar învinsele vor juca pentru locul trei, două ore mai târziu. Echipa de pe locul patru la turneul preliminar de la Cluj va continua în turul doi al Cupei Cupelor, iar cele de pe locurile 2-3 în turul trei al aceleiași competiții.

În grupa B a Ligii Campionilor se va califica doar prima clasată la turneul de la Cluj, aceasta urmând să se alăture formațiilor Gyor ETO (Ungaria), Krim Ljubljana (Slovenia) și Podravka Koprivnica (Croația).

În această fază este calificată direct campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, care va evolua în grupa A, cu Randers HK, Hypo Viena și echipa care va câștiga al doilea turneu preliminar (echipe participante Byasen Trondheim, Buxtehuder SV, Dalfsen și WHC Metalurg).