Un fotbalist de legendă, suspendat de FIFA în scandalul viitoarelor ediții ale Cupei Mondiale, a renunțat la deplasarea în Brazilia

Publicat: 14 06. 2014, 15:50

„Este exclus să fiu prezent la Cupa Mondială, voi renunța la călătoria în Brazilia. Pornesc de la principiul că nu mai sunt binevenit pentru FIFA”, a spus Beckenbauer pentru cotidianul Bild.

Franz Beckenbauer, invitat la precedentele ediții ale Cupei Mondiale și președinte al Comitetului de Organizare al ediției din 2006 a CM, dorea să se deplaseze în Brazilia ca să asiste la competiție începând cu faza semifinalelor.

Însă FIFA a decis, vineri, să îl suspende din orice activitate legată de fotbal pentru 90 de zile, la solicitarea anchetatorului ce analizează suspiciunile de corupție cu privire la atribuirea găzduirii ediției din 2018 a Cupei Mondiale Rusiei și ediției din 2022 Qatarului.

„Infracțiunea are legătură cu lipsa de cooperare a lui Franz Beckenbauer în cadrul unei probleme a Comitetului de Etică și asta în ciuda cererilor repetate și a solicitărilor transmise atât în engleză cât și în germană”, a anunțat FIFA.

Acuzațiile de corupție legate de edițiile din 2018 și 2022 ale CM sunt obiectul unei anchete condusă de președintele camerei de instrucție a comisiei etice, Michael J. Garcia, fost procuror federal la New York. Acesta a cerut suspendarea lui Beckenbauer, care era membru în comitetul executiv al FIFA în momentul votului în 2010 pentru atribuirea CM-2018 și 2020.