Un fotbalist grec a plecat în liga a cincea din Germania pentru a fi alături de fiul său bolnav

Publicat: 09 03. 2013, 11:16
Actualizat: 09 03. 2013, 11:16

Un jucător din campionatul Greciei a plecat de la formația Levadiakos în a cincea divizie din Germania, pentru a fi alături de băiețelul lui grav bolnav, care primește îngrijiri într-un spital din Uerdingen, a anunțat publicația Goal News, citată de AFP.

„Singurul lucru care contează este fiul meu. Dar nu am venit în Germania să nu mai joc deloc. Am venit aici să fiu aproape de copilul meu”, a declarat Giannis Alexiou, un fundaș de 28 de ani, titular la echipa Levadeiakos.

Fiul lui Alexiou, Thanos, suferă din naștere de o maladie rară la plămâni (hiperoxaluria tip 1) și a fost internat într-un spital pentru copii din Atena. Însă, în pofida lunilor de tratament de la Atena și apoi la Salonic, starea copilului nu s-a îmbunătățit, singura speranță de supraviețuire fiind internarea într-un spital din Germania.

Afectat de criza economică din Grecia, clubul i-a propus lui Alexiou o scădere a salariului cu 30 la sută și nu a putut onora promisiunea de a plăti cheltuielile medicale de 25.000 de euro.

Însă, Liga de fotbal din Grecia, dar și Asociația Jucătorilor Profesioniști l-au asigurat pe Alexiou că se vor ocupa de cheltuieli. De asemenea, președintele KFC Uerdingen, Lakis Kourkoudialos, i-a propus să se ocupe de cheltuielile medicale.

„Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat”, a declarat Giannis Alexiou.