Un puști de 16 ani a scris ISTORIE la viteză în coastă după etapa de la Straja

Publicat: 26 08. 2024, 16:01

La numai 16 ani și 8 luni, pilotul Nicolas Benea a devenit cel mai tânăr campion național la viteză în coastă la debutanți din istorie după ce, în weekend, la Straja, a obținut a patra victorie din acest sezon la această categorie și și-a asigurat matematic titlul.

Tânărul timișorean a bifat, la Straja, nu doar victoria la debutanți, ci și în clasamentul juniorilor și al clasei 6B la volanul modelului Ford Fiesta Rally4. Pentru Benea jr a fost prima cursă de viteză în coastă cu această nouă mașină de concurs.

Un puști de 16 ani a scris ISTORIE la viteză în coastă după etapa de la Straja

Cu 136 de puncte acumulate în actuala stagiune, acesta nu mai poate fi ajuns din urmă, cu o etapă înainte de final, de Maximilian Ichim, ocupantul poziției secunde din clasamentul debutanților.

masters, care are 88 de puncte. Pe 3 se află Mattia Carnessalli cu 85 de puncte strânse.

„Sunt fericit cu această performanță, mai ales că până acum nu am mai avut nici măcar curse one event la viteză în coastă. La Straja am avut și o nouă mașină de concurs.

După prima zi, nu prea eram mulțumit, dar mi-am regăsit ritmul în cursă și am reușit. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această performanță, mai ales tatălui meu, care m-a susținut necondiționat. Drumul meu însă abia acum începe”, a spus pilotul în vârstă de 16 ani.

Interesant este faptul că tatăl său, Radu Benea, și el pilot, a fost la rândul său campion la debutanți în viteză în coastă, în 2019. „Singura diferență este că eu aveam 40 de ani când am luat titlul fiindcă m-am apucat foarte târziu, iar Nicolas este foarte tânăr și are toate șansele să aibă o carieră frumoasă în motorsport”, a spus Benea senior, alături de care Nicolas face echipă la Canova Racing în etapele de super rally.

Urmează Baia Mare

De altfel, cei doi au urcat împreună pe podium acum două săptămâni, la Timișoara, la etapa de Super Rally și ocupă locul 3 în clasamentul echipelor după primele două runde ale sezonului în singurul campionat care se desfășoară exclusiv pe traseu urban.

În cele 5 curse de viteză în coastă la care a luat startul în acest sezon, Nicolas Benea a câștigat de 4 ori categoria debutanților, iar o data s-a clasat pe poziția secundă. Ultima etapă din campionatul regulat va avea loc pe 7-8 septembrie la Baia Mare, comună cu divizia de elită a acestei discipline, Masters, acolo unde concurează și tatăl său, Radu Benea, aflat în acest moment pe locul 2 la Categoria I.