Miercuri, Ministerul francez al Sportului a emis un comunicat de presă intitulat „Decretul privind reglementările tehnice și de securitate pentru evenimente sportive publice de luptă”, în care se spune că ringul octogonal folosit de Ultimate Fighting Championship (UFC) și câteva tehnici de luptă au fost scoase în afara legii.
„Luptele vor avea loc pe un covor într-un ring cu trei sau patru corzi, unde colțurile acestuia vor fi protejate”, se arată în comunicat.
„Următoarele tehnici sunt strict interzise și se vor solda cu descalificarea luptătorului: loviturile cu genunchiul asupra luptătorului aflat la podea, orice lovitură cu cotul, lovituri de cap, la organele genitale, coloană, ceafă, cap sau gât; introducerea degetelor în ochi, gură sau nas. Tragerile de păr, mușcăturile, aruncarea adversarului în mod intenționat în cap sau în gât, aruncarea oponentului din ring.”
CFMMA este de asemenea nerecunoscută de statul francez și nu se poate cataloga ca un sport de contact. Președintele CFMMA, Bertrand Amoussou a declarat pentru L’Express: „Ministrul ne ia de proști. Toate țările europene au recunoscut MMA-ul ca sport, cu excepția Franței și Norvegiei. Speram că nu se va ajunge aici, dar CFMMA va ataca în instanță aceast decret.”
De-a lungul ultimilor ani, MMA-ul a căpăt o mare notorietate prin sportivi ca Conor McGregor, Michael Bisping și Ronda Rousey.
România a participat cu patru sportivi la Campionatele Mondiale de arte marțiale mixte (MMA) ce au avut loc în luna iulie în Las Vegas (SUA). Există și o federație a artelor marțiale mixte, RMMAF, care a depus la Ministerul Tineretului și Sportului o cerere de recunoaștere a MMA-ului ca ramură sportivă.