Unul dintre principalii acționari de la Dinamo părăsește echipa. „A părăsi corabia când se scufundă nu este în regulă”

Publicat: 30 11. 2012, 10:07
Actualizat: 04 07. 2013, 08:20

Acționarul FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a declarat, joi seară, că l-a suprins faptul că președintele delegat Dragoș Săvulescu a decis să părăsească gruparea și a precizat că fără o infuzie serioasă de capital clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare nu are nicio șansă, informează prosport.ro.

„M-a surprins decizia lui Dragoș Săvulescu, dar știam de ea. Porniserăm la un drum împreună, voiam să aducem Dinamo la o stabilitate financiară. Sunt pus într-o situație penibilă, mi-e și rușine să dau ochii cu jucătorii și cu staful, că sunt neplătiți de atâta vreme. Fără nicio infuzie serioasă de capital, Dinamo nu are nicio șansă. Trebuie făcută o reformă rapid. Dinamo are două șanse: poate reveni la ce a fost sau poate să nu mai fie deloc. Nu îmi place incertitudinea. Este nevoie pentru următorul an de sume importante, nu vreau să spun exact acum cât, dar este clar că milioane de euro. Nu s-a pus problema ca eu să preiau Dinamo. Este o misiune dificilă să iei un Dinamo în situația actuală, dar cineva trebuie să își asume responsabilitatea. Dacă nu vrea nimeni, m-aș băga eu. Dacă nu mă simțeam în putere, nu intram la Dinamo. Până acum am băgat 2 milioane de euro ca sponsor și 4 milioane ca acționar. Eu cred că va fi bine pentru club, dar a părăsi corabia când se scufundă nu este în regulă”, a spus Negoiță la Fanatik Show, pe DigiSport.

Dragoș Săvulescu și-a dat demisia din funcția de președinte delegat al lui Dinamo. Acesta deținea 30 la sută din acțiunile clubului Dinamo, la fel ca și ceilalți doi colegi din acționariat, Nicolae Badea și Ionuț Negoiță, 10 procente fiind deținute de FC Dinamo 1948 SA, adică vechea societate . În urma plecării lui Săvulescu, partea acestuia va fi împărțită cel mai probabil în mod egal de cei doi oameni rămași la conducerea clubului din Ștefan cel Mare.

Ionuț Negoiță afirmase, tot joi, la Sport.ro, că „o mașină nu poate fi condusă de trei șoferi în paralel”, lăsând să se înțeleagă faptul că ar dori să devină principalul investitor la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare. „O mașină nu poate fi condusă de trei șoferi în paralel. Există soluții, în principiu. Sunt două variante la Dinamo – moare sau se relansează. Eu am încredere că se va întâmpla ceva important la club în perioada imediat următoare. Trebuie injecție de capital. Și vorbesc de o sumă importantă, nu de mărunțiș. Trebuie și o reformă la sânge la nivelul clubului. Fără aceste două lucruri, va fi foarte greu”, a spus Negoiță.

La începutul lunii august omul de afaceri Ionuț Negoiță a preluat, pentru o sumă de „câteva milioane” de euro, un pachet de 30 la sută din acțiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acționarilor. Nicolae Badea, Ionuț Negoiță și Dragoș Săvulescu dețin câte 30 la sută din acțiunile FC Dinamo 1948 SA, celelalte 10 procente aflându-se în proprietatea societății care a administrat în trecut clubul de fotbal.