Crina Călinescu, medic oncolog, a fost infectată cu coronavirus. Deși a avut o formă ușoară a bolii și încă este în proces de recuperare, medicul atrage atenția și spune că nu a mai întâlnit o altă boală asemănătoare: „Rămâi totuși cu o grămadă de sechele, cu o stare de atenție destul de serioară”, povestește medicul pentru Observator News.
Deși e medic oncolog, femeia spune că tratamentul pentru Covid-19 este unul foarte dur și chiar depășește orice schemă de chimioterapie.
„Tratamentul este foarte dur. Eu sunt medic oncoloc, ca lumea să înțeleagă că știu ce înseamnă afecțiunile severe. Trebuie să recunosc că aceasta afecțiune, SARS-COV-2, din punctul meu de vedere depășește orice am văzut până acum. La o jumătate de ora după ce ai înghițit tratamentul, apar toate efectele secundare: arsuri, grețuri, diaree, este înfiorător, depășește orice schemă de chimioterapie”, a declarat Crina Călinescu pentru Observator News.
Medicul a povestit în continuare că, în perioada în care a avut virusul, făcea eforturi mari să mănânce deoarece îi dispăruse pofta de mâncare. „Ai senzația că mănânci hârtie pur și simplu. mi-am dat seama treptat că trebuie să mă hidratez constant și să mănânc forțat pentru a rezista”, a mai spus ea.
O imagine care descrie pandemia de coronavirus a fost surprinsă, sâmbătă după-amiază, în curtea Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, spital din prima linie COVID-19. Fotografia a fost publicată pe rețelele sociale de o asistentă a spitalului.
Un incendiu a cuprins, sâmbătă dimineaţa, Catedrala gotică Saint-Pierre-et-Saint-Paul, care datează din secolul al XV-lea și este situată în centrul oraşului Nantes, a anunţat Serviciul de pompieri din departamentul Loire-Atlantique (vestul Franţei), citat de Agerpres. Focul a spart vitraliile catedralei şi a distrus marea orgă a clădirii.
Un incendiu a cuprins, sâmbătă dimineaţa, Catedrala gotică Saint-Pierre-et-Saint-Paul, care datează din secolul al XV-lea și este situată în centrul oraşului Nantes, a anunţat Serviciul de pompieri din departamentul Loire-Atlantique (vestul Franţei), citat de Agerpres. Focul a spart vitraliile catedralei şi a distrus marea orgă a clădirii.
Un pacient din Timișoara, infectat cu coronavirus, a murit sâmbătă la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” după ce a refuzat tratamentul.
Bărbatul, în vârstă de 50 ani, a ajuns în urmă cu o săptămână la spital, cu o formă medie a bolii și le-a spus medicilor că nu vrea să i se administreze Remdesivir, pe motiv că nu dorește să fie „cobai pentru experimente”.
În vara anului trecut, când presa italiană anunța victoria în alegeri a tânărului politician de origine română Claudiu Stănăşel: cel mai tânăr consilier local din Italia (24 de ani) și, ulterior, Vicepreședinte al Consiliului Comunal din Prato, era imposibil de anticipat uriașa răspundere pe care urma să și-o asume în gestionarea administrativă a crizei de proporții declanșate de pandemie.
Premierul Franței, Jean Castex, nu a exclus o nouă suspendare a funcționării frontierei Franței cu Spania. Această decizie este luată în calcul din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 în Catalonia. Premierul a vorbit despre această posibilitate în timpul unei vizite în departamentul Pyrénées-Orientales (sud-vest), frontalier cu ţara iberică, relatează ziarul L’Independant.
Ludovic Orban a declarat sâmbătă, că de la începutul săptămânii viitoare speră ca spitalul modular construit de Asociația Dăruiește Viață să poată primi pacienți.
Premierul a declarat că spitalul modular are 38 de paturi. De asemenea, acesta a mai spus că există și 10 paturi pentru oameni care sunt infectați.