Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București: „Huawei merge în direcția greșită – corupție, crimă și comunism”

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București: Huawei merge în direcția greșită - corupție, crimă și comunism
Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA la București / Sursă Foto: Bogdan Pantilimon - MApN
Publicat: 26/08/2020, 22:01
Actualizat: 06/04/2021, 16:21

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, a scris o opinie pe tema neregulilor legate de modul în care gigantul tehnologic Huawei funcționează. Acesta a scris că Huawei „merge în direcția greșită – corupție, crimă și comunism”.

Zuckerman condamnă atitudinea Huawei

Într-un editorial publicat miercuri, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, critică dur compania Huawei și regimul politic chinez, spunând că „Huawei și stăpânii ei comuniști chinezi au lansat recent o campanie de dezinformare lipsită de rușine încercând să se prezinte drept victime.”

Ambasadorul mai scrie că gigantul tehnologic chinez nu respectă legile și nu își respectă angajamentele de a asigura transparență.

„Huawei și stăpânii ei comuniști chinezi au lansat recent o campanie de dezinformare lipsită de rușine încercând să se prezinte drept victime. Dar nu sunt victime. Huawei este un braț corupt al regimului comunist chinez și al sistemului său de securitate. Huawei a fost pusă sub acuzare de către procurorul american pentru Districtul de Est al statului New York pentru numeroase capete de acuzare: fraudă, furt de tehnologie, spălare de bani și alte activități infracționale. Rechizitoriul de 56 de pagini împotriva Huawei și a filialelor sale este disponibil aici pentru toți cei care doresc să-l cunoască.  Comuniștii chinezi nu sunt mulțumiți să monitorizeze și să-i controleze pe concetățenii lor, ci vor face tot ce le stă în putință (să spioneze, să fure, să mituiască sau să mintă) pentru a te putea controla și pe tine.

Huawei este în mod existențial periculos. Strategia de “fuziune militar-civilă” a Partidului Comunist Chinez reprezintă un plan, în mod fățiș agresiv, de a transforma puterea militară a Chinei în cea mai avansată tehnologic din lume. Strategia elimină barierele dintre sectoarele de cercetare civile ale Chinei și sectoarele sale militare. China a făcut tot posibilul să fure rezultatele cercetării occidentale, a concluzionat Directorul FBI Christopher Wray.

Huawei afirmă în mod fals că respectă legile și este transparentă. Dar nu este. Dimpotrivă, are un program de bonusuri pentru angajați în scopul obținerii de informații confidențiale de la concurenți. Utilizează intermediari și spioni, inclusiv „profesori” din institute de cercetare pentru a obține acces și a fura proprietatea intelectuală de la concurenți. Compania recomandă angajaților săi să-și ascundă statutul de angajat, chiar și în fața oamenilor legii. Un angajat Huawei a pătruns, după program, în cadrul unei expoziții comerciale, a dezasamblat produsul unui concurent și l-a fotografiat. Când angajatul Huawei a fost reținut, Huawei a susținut că acesta este nou și nu a știut ce face. A fost o minciună flagrantă – angajatul era un inginer senior Huawei cu mulți ani de experiență.

Ambasadorul explică modul în care China recrutează persoane cu cunoștințe tehnologice și de proprietate intelectuală din străinătate

“Programul celor o mie de talente” este folosit de China pentru a recruta persoane cu cunoștințe tehnologice și de proprietate intelectuală din străinătate care să lucreze pentru regimul comunist chinez. Un profesor de la Harvard care se ocupa de cercetare pentru Departamentul Apărării a fost plătit cu 1,5 milioane de dolari și 50.000 de dolari pe lună de către comuniștii chinezi pentru a efectua cercetări simultane la Universitatea de Tehnologie din Wuhan. În mod similar, locotenentul Armatei de Eliberare, Yanqing Ye, a trimis documente direct în China, în timp ce studia la departamentele de fizică, chimie și inginerie biomedicală din cadrul Universității Boston. Din păcate, nu sunt singurii. Un raport recent al Institutului Național de Sănătate din SUA a arătat că din 189 de oameni de știință investigați de acest institut, 93% au avut legături cu China comunistă.

Comportamentul respingător al Huawei în România nu este diferit de comportamentul respingător din alte țări. La începutul acestei săptămâni, Huawei România a susținut că Republica Cehă a refuzat să semneze un memorandum de înțelegere 5G cu Statele Unite în timpul vizitei recente a Secretarului de Stat Pompeo. Adevărul este că cehii au semnat un memorandum de înțelegere 5G cu Statele Unite încă din luna mai 2020. Polonia, Estonia, Letonia și Slovenia au semnat, de asemenea, memorandumuri de înțelegere similare cu Statele Unite. Declarația Huawei România a fost falsă, dar atent concepută pentru a induce în eroare și a dezinforma poporul român.

China comunistă, la fel ca și comuniștii care au controlat România anterior, vor să controleze poporul român și România cu orice preț pentru câștigul personal. Vor face acest lucru cu orice preț – spionează, fură, mint și dau mită cu acest scop. Huawei România este doar un instrument din manualul de lucru al comuniștilor chinezi. Au și alți actori finanțați de stat, precum Institutele Confucius și companii care încearcă să atingă același obiectiv.

Acesta este momentul în care trebuie să ne ridicăm și să sprijinim libertatea și democrația. Falsurile otrăvitoare lansate de un guvern chinez comunist corupt, înfășurate în minciuni frumoase, nu pot fi lăsate să înrobească poporul român. Promisiunile marilor bogății care se făceau sub comunism s-au dovedit false iar ele revin acum, în istoria modernă. Nimic nu justifică plasarea unui centimetru din România sau din orice altă națiune liberă sub control comunist. Chinezii comuniști și companiile lor vasale necinstite pot câștiga doar dacă le lăsăm. Dar să spunem nu! Spune da libertății, democrației și statului de drept”, a scris Adrian Zuckerman în textul său.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temperatura optimă în casă. La câte grade recomandă medicul specialist să setezi centrala termică pentru...
Cum a luat 'block' Un show păcătos! Capatos a răbufnit: 'Nu se poate așa ceva!'...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Cum va reacționa Ucraina dacă Maia Sandu pierde alegerile și Republica Moldova intră sub controlul...
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar...
O profesoară de liceu riscă 15 ani după gratii după ce s-a aflat că avea...
RAPORT: Europenilor ar trebui să li se spună să-și facă provizii, în caz de război...
Cum se simte Adi Nartea la 6 ani de la extirparea tumorii?! Ce face cu...
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
EXCLUSIV. Mărturiile românilor din Spania care s-au aruncat în puhoaie pentru a-şi salva vecinii: "Am...
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
16 români sunt dați dispăruți în Spania, în urma inundațiilor! MAE verifică informațiile cu privire...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Care este valoarea celui mai mare IQ înregistrat în lume în 2024? Terence Tao deţine...
Au fost găsite PRIMELE fosile de dinozaur în Hong Kong!
Dispare Celentano din Las Fierbinți?! Anunțul teribil al lui Adrian Văncică: Bă băiatule, ți se...
Surpriza din servieta diplomat. Marele secret al lui Nicolae Ceaușescu
Cum au arătat Sorin Brotnei și soția lui în ziua nunții. Imagini inedite cu mireasa...
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
VIDEO Mama Andreei Tonciu, despre infidelitatea soțului. Cum a aflat aceasta că a fost înșelată...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
De ce caii sunt considerați „un fel de Internet antic”