Cea de-a doua probă a Bacalureatului din sesiunea de toamnă s-a încheiat. Absolvenții de UMAN au avut de-a face astăzi cu subiecte care le-au verificat cunoștințele referitoare la situația țării noastră în perioada Evului Mediu, dar și în secolele nouăsprezece și douăzeci.
La primul subiect absolvenții de UMAN au avut de răspuns la înctrebări pe baza unor texte depsre regele Carol I. La subiectul al doilea, tinerii au avut de-a face cu întrebări despre Transilvania, Țara Românească și Moldova din seculul al șaisprezecelea.
La cel de-al treilea subiect tinerii au elaborat un eseu despre evoluția României în secolul al XX-lea.
În același timp, și absolvenții de REAL au avut astăzi o probă de foc: proba la matematică.
Miercuri se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării. În cursul zilei de joi este programată proba la Limba și literatura maternă – proba E.b)
„Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, conform Ministerului Educației.
Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național de bacalaureat, începând de luni. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
„Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie”, mai transmite MEC.