Secretarul de Stat Raed Arafat deține, potrivit declarației de avere, o cotă parte dintr-o casă din Palestina, un apartament în Ștefănești și câteva conturi în bănci. Medicul nu are, în schimb, autovehicule sau terenuri.
Deși provine dintr-o familie înstărită și are o moștenire în Palestina, Raed Arafat nu duce un trai extravagant.
Potrivit celei mai recente declarații de avere completată de Raed Arafat, publicată în iunie 2019, acesta deține o cotă parte de 35% dintr-o casă din Palestina (moștenită) și un apartament într-un complex rezidenţial de lângă Bucureşti, mai exact în Ștefănești, pe care l-a achiziționat prin credit bancar în anul 2013.
Potrivit declarației de avere, medicul de origine palestiniană deține și câteva conturi în bănci.
Secretarul de stat al MAI, Raed Arafat și-a deschis 6 conturi în bănci, dintre care 2 (unul la ING și unul la Banca Transilvania) nu sunt utilizate. Celelalte 4 conturi au valoarea de: unul de 42 de mii de lei, unul de 17.500 de euro, unul de 13 mii de lei (la ING) și unul de 1000 de lei la Raiffeisen Bank.
În ceea ce privește veniturile, Raed Arafat câștigă 146.116 de lei pe an. Pentru exercitarea funcției de secretar de stat, Raed Arafat câștigă anual 106.704 de lei, ca lector la Universitatea din Cluj, Arafat câștigă 1.826 lei, 9.603 lei ca profesor asociat la Universitatea Bucureşti şi 14.539 lei ca expert FPS și 13.444 lei a luat pentru normă de hrană.
Însumând câștigurile, Arafat câștigă, potrivit declarației de avere o sumă de 12.176 lei pe lună.
Medicul care a înființat SMURD a declarat că nu deține terenuri, sau autovehicule. De asemenea, Arafat nu posedă nici bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă a căror valoare însumată depășește 5.000 de Euro.
Raed Arafat este medic de origine palestiniană, născut în Siria, specializat în anestezie-terapie intensivă. Arafat crescut în Nablus, Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani (în 1981) a emigrat în România, unde a studiat medicina. În septembrie 1990 Arafat a început să pună bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.