Medicul Beatrice Mahler anunță că în cadrul Institutului Marius Nasta din Bucuești există zeci de pacienți care s-au vindecat de Covid-19 și care se confruntă în prezent cu o formă severă de afectare pulmonară.
„La Marius Nasta avem în acest moment peste 80 de pacienți post-COVID care au nevoie de evaluare și de asistență într-o formă de internare continuă, ceea ce înseamnă că au o formă severă de afectare pulmonară, după ce s-au vindecat de COVID. Ei au nevoie de medicul pneumolog la patul lor, de cunoștințele pe care le are acesta și de metodele de tratament din pneumologie”, explică Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.
Medicul Beatrice Mahler atrage atenția supra faptului că o formă gravă a bolii Covid-19, dezvoltată de o persoană de 50 de ani, poate afecta calitatea vieții pe termen lung pentru pacientul respectiv.
„Dacă la 50 de ani faci o formă severă de boală, mie mi se pare devreme. Pentru că o formă severă de boală la 50 de ani înseamnă sechele după, înseamnă o modificare a calității vieții pe termen lung. Eu cred că trebuie privit cu maximă seriozitate la pacienții care fac forme grave de COVID și se încadrează în intervalul de vârstă 40-60 de ani. Din punctul meu de vedere, este o perioadă a vieții care ar trebui să fie de om activ, nu de om bolnav” a declarat medicul pentru hotnews.
Medicul Mahler avertizează asupra valului 2 de îmbolnăviri, despre care se știe cu siguranță că ne va afecta în viitor.
„Este îngrijorător, pentru că vine sigur valul 2, iar noi, România, pornim de pe o poziție ‘fruntașă’. Avem deja un număr de cazuri, iar dacă peste acest număr de cazuri vine valul 2, nu o să ne fie deloc bine. Va fi o perioadă grea, așa mă aștept, dar trebuie să ne organizăm. Și va trebui să găsim soluțiile cele mai bune pentru pacientul care are cu adevărat nevoie de un pat de spital”, mai spune medicul.