„Carnaval simfonic” și Opera în concert „Boema” sunt primele evenimente care au rămas fără bilete, de la primul festival cultural organizat în acest an în Sibiu.
„Carnaval simfonic” și Opera în concert „Boema” sunt spectacole din cea de-a doua ediție a Carnavalului Filarmonicii Sibiu, un festival care se desfăşoară la Sala Thalia din Sibiu în perioada 11 – 14 februarie 2021.
„Primul festival cultural din acest an al orașului,
Fiecărui eveniment i-au fost alocate 135 de bilete, respectând normele de siguranță sanitară în vigoare. Pentru primele două evenimente din program, respectiv „Carnaval Simfonic” și Opera în Concert „Boema”, toate locurile au fost epuizate. Însă, concertele vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Filarmonicii.
Comitetul organizator anunță că la toate evenimentele Carnavalului, masca este obligatorie, iar cele mai frumoase și inventive măşti vor fi premiate.
De asemenea, conform organizatorilor, evenimentul se va desfăşura cu prezenţa publicului, în limita a 30% din capacitatea sălii.
Șeful DSU Raed Arafat a anunțat că marile festivaluri din acest an, precum Neversea și Untold, s-ar putea să nu se țină pentru că nu va fi permis un număr de zeci de mii sau de sute de mii de oameni, ci doar de 100 sau 150 de persoane.
Arafat a spus, duminică seara, la Antena 3, preluat de Adevărul.ro, că unii organizatori de festivaluri au început să vândă bilete la evenimente, deși nu știm cum va evolua pandemia.
„S-a supărat pe mine cineva că am zis, atenţie că nu e sigur că veţi putea organiza concerte cu zeci de mii de oameni şi imediat a ieşit unul să comenteze de la Cluj că Arafat nu se pricepe la industrie, mă pricep mai mult la medicină, aşa este, e adevărat. Au început să anunţe de vânzare de bilete, noi nici nu ştim cum o să fie la vară şi o să ajungem la faza în care din nou o să iasă discuţii, scandal, cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele, cine o să facă asta…(…) Ei trebuie să anunţe oamenii că e pe riscul lor”, a afirmat Arafat.
Arafat a spus că până la vară se poate ajunge la o creștere din punct de vedere a situației epidemiologice.
„Nimeni nu poate să dea un răspuns concret acum şi răspunsul o să fie cum evoluăm. Noi nu ştim cum evoluăm, s-ar putea să ne trezim cu o creştere şi cu un vârf nou, nu ştie nimeni. Riscul se asumă. Noi trebuia să fim corecţi şi să spunem atenţie şi asta este. (…) La festivaluri mari dacă vinzi 10, 20, 50, 100 de mii de bilete şi ne trezim că nu putem să organizăm festivalul cu 300 de mii de oameni în câteva zile”, a mai transmis şeful DSU.
„Nimeni nu poate să garanteze că astfel de festival poate să aibă…eu sper, dar nici măcar procente nu putem să dăm. Dacă întrebaţi colegii de la INSP, colegii de oriunde despre aşa ceva o să spună că e prea devreme, nu pot să vă spun nimic. Cine decide îşi asumă acest lucru, nu ai cum să îmi noi o facem şi apoi să începem să ne certăm cu o lună înainte că voi de ce nu ne lăsaţi. Sunt două, trei, patru festivaluri care se fac pe an, care la acest moment încă nu ştim dacă vor putea să se ţină, nu pentru că avem ceva cu festivalurile, dar pentru că este probabil că nu vom putea să permite un număr mai mare decât 100 de oameni sau 150 sau 50 să desfăşoare o activitate împreună. Asta e problema”, a mai spus Arafat.