Pandemia de coronavirus a produs numeroase schimbări și provocări, astfel încât este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale, afirmă ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-un mesaj transmis sâmbătă, de Ziua mondială a sănătăţii mintale.
Pandemia provocată de noul coronavirus a produs multe schimbări în viaţa noastră din punct de vedere medical, dar şi social şi economic. Într-o astfel de perioadă cu numeroase provocări este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale. În perioada următoare va fi nevoie de măsuri noi concretizate în programe şi investiţii pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii de îngrijire a sănătăţii mintale”, afirmă Nelu Tătaru, citat de Agerpres.ro.
Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an la data de 10 octombrie, prilej de a creşte gradul de conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la sănătatea mintală.
Virusologul spaniol, Margarita del Val, avertizează că oamenii ar trebui să se obișnuiască cu ideea că purtarea măștilor și măsurile de distanțare socială vor fi necesare cel puțin doi ani, în condițiile în care lupta cu noul coronavirus nu este o cursă de o sută de metri, ci un adevărat maraton.
“Vom trece peste asta în câțiva ani, dar nu trebuie să vă așteptați că va fi o cursă de 100 de metri. Va fi un maraton”, a declaratMargarita del Val, pentru publicația marketwatch.com.