Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, joi seară, că târgul de Crăciun din Capitală nu va fi organizat în acest an, decizia având la bază „situația sanitară excepțională.”
Nicușor Dan: „Suntem într-o situație sanitară excepțională”
“Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală. În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemiei, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târg de Crăciun.
Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale. E o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo.
Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei. Noi, Bucureștiul, opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă”, a afirmat Nicușor Dan.
În urmă cu o lună, actualul primar spunea că este puţin probabil ca Primăria să mai aloce bani pentru târgurile de Crăciun sau de Paşti, deoarece banii trebuie direcţionaţi către urgenţe.
Nicușor Dan, după preluarea mandatului de primar al Capitalei: „Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei”
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut joi seară, 29 octombrie, declarații de presă la sediul Primăriei Municipiului București, după învestirea în funcție.
Noul edil al Capitalei a anunțat primele observații după prima zi petrecută în instituție, declarând că Primăria Capitalei are 6.000 de litigii, instituția respectivă și cele din subordine având datorii de 3 miliarde de lei și propriei în valoare de 70 de milioane de lei pe conturi.
Primarul general al Capitalei: “Am avut o evaluare preliminară, care va continua mâine, a situației financiare a Primăriei și a instituțiilor din subordine și am avut o discuție foarte aplicată cu toate persoanele implicate pe chestiunea coronavirusului.
Mâine avem o discuție tehnică pesistemul de termoficare unde vor fi și persoane din ELCEN, discuție pe resurse umane și pe companiile municipale și situația lor managerială și financiară. Primăria are 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează, dacă oameni și instituții trebuie să meargă în instanță.
O să avem o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii.
Am remarcat o uriașă întârziere pe chestiunea proprietății, în linii mari suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune.
În linii, mari, Primăria și instituțiile din subordine, mai puțin companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adică venituri și cheltuieli. Datoriile companiilor le vom vedea mâine.
Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei”, a declarat Nicușor Dan.