Prima pagină » Coronavirus » PREMIERĂ. Un medicament japonez care împiedică SARS-CoV-2 să intre în plămâni va ajunge la pacienţii români

PREMIERĂ. Un medicament japonez care împiedică SARS-CoV-2 să intre în plămâni va ajunge la pacienţii români

PREMIERĂ. Un medicament japonez care împiedică SARS-CoV-2 să intre în plămâni va ajunge la pacienţii români
PREMIERĂ. Un medicament japonez care împiedică SARS-CoV-2 să intre în plămâni va ajunge la pacienţii români / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

 Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, spune că, în luna august, va aduce în ţară un medicament numit „nafamostat”. Acesta este fabricat în Japonia, unde, într-o serie de studii clinice, a dat rezultate bune în reducerea severităţii bolii COVID-19.

Tratamentul japonez care împiedică SARS-CoV-2 să intre în plămâni va trata inițial 20 de pacienți

Medicamentul nu este înregistrat în Uniunea Europeană, aşa cum nu este nici Arbidolul, un antiviral rusesc administrat deja pacienţilor din România. Tratamentul din Japonia va trata 20 de pacienţi iniţial, iar apoi ar putea fi aduse cantităţi suplimentare. Pacienţii vor fi selectaţi de medicii infecţionişti care vor decide în ce fază a bolii trebuie dat, relatează Mediafax.

„El are indicaţie pentu tratamentul pancreatitei acute, este un medicament care reduce reacţia inflamatorie a organismului în această boală acută, deosebit de gravă şi de serioasă. Nafamostatul este extrem de eficient în a preveni legarea virusului SARS COV 2 de membrana alveolară pulmonară. Cu alte cuvinte, nu lasă virusul să intre şi să se multiplice în plămâni, se ştie că marea majoritate a cazurilor pacienţii mor de insuficienţă respiratorie pentru că plămânii sunt atacaţi de virus”, explică Dragoş Damian.

Epidemiolog: Probabil va exista mai devreme un tratament pentru Covid decât un vaccin

Epidemiologul Molnar Geza este de părere că va exista mai devreme un medicament sau un protocol terapeutic pentru Covid-19 decât un vaccin care să se administreze în masă. Molnar recomandă relaxare cu reglementări fezabile și clare.

Molnar Geza spune că entuziasmul existent față de apariția unui vaccin îi dă de multe ori senzația de „iz comercial”

Într-un dialog avut la Digi 24, epidemiologul a menționat când se așteaptă să apară vaccinul pentru coronavirus. Molnar a spus că entuziasmul este destul de mare și îi dă de multe ori senzația că are „iz comercial”.

Vaccin eficient cu posibilitatea administrării în masă și producție în cantitate suficientă pentru imunizare în masă nu poate fi așteptat mai repede de un an, un an și jumătate. Din acest motiv, repet, să nu așteptăm întotdeauna vaccinul, probabil cu mult mai rapid o să apară un medicament pentru terapie eficientă sau protocol terapeutic eficient”, a afirmat epidemiologul.

 

Autor