Potrivit unui raport făcut public de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN), aproximativ 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19. Numărul celor îmbolnăviți reprezintă 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri înregistrate la nivel mondial.
Aproximativ 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19, ceea ce reprezintă 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri înregistrate la nivel mondial, conform unui studiu prezentat miercuri de Consiliul Internaţional al Infirmeriei (ICN), care cere guvernelor o mai mare siguranţă pentru acest sector.
Raportul constată că peste 1000 de asistenți medicali au murit în 44 de țări în care datele erau disponibile.
În document se „oferă o imagine descurajantă a modului în care infirmierii şi alţi lucrători sanitari sunt în continuare expuşi la COVID-19 şi la riscurile asociate”, a subliniat preşedinta ICN, Annette Kennedy, într-un comunicat de presă, care menţionează că printre aceste riscuri se numără „violenţa, prejudecăţile, problemele mentale şi, în ultimă instanţă, sacrificiul suprem”.
Un om de știință de la OMS susține că omenirea nu va putea reveni la viața pre-coronavirus înainte de 2022. Doctorul Soumya Swaminathan, șef la Organizația Mondială a Sănătății din Geneva, a făcut anunțul marți, 15 septembrie.
„Abia în 2022 (n.r. am putea reveni la viața pre-pandemie), iar înaitne trebuie ca suficientă lume să înceapă să primească vaccinul pentru a-și construi imunitatea. Deci, pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să menținem același tip de măsuri care sunt puse în aplicare în prezent – distanțarea fizică, purtarea măștii și igiena respiratorie”, a declarat doctorul Swaminathan la o conferință de presă online, găzduite de Fundația Națiunilor Unite.
„Aceste măsuri vor trebui puse în aplicare și după ce vaccinul este lansat, pentru că avem nevoie de 60% până la 70% din populație pentru a avea imunitate înainte de a începe să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus (…) De asemenea, nu știm cât timp vor proteja aceste vaccinuri – acesta este celălalt mare semn de întrebare: cât durează imunitatea?”, a mai completat specialistul, potrivit CNN.