Prima pagină » Știri » Record pentru Bitcoin. Cât a ajuns să valoreze criptomoneda

Record pentru Bitcoin. Cât a ajuns să valoreze criptomoneda

Record pentru Bitcoin. Cât a ajuns să valoreze criptomoneda
Sursă Foto: dsxhub.org

Record pentru Bitcoin. Criptomoneda s-a apropiat sâmbătă la doar câteva sute de dolari de pragul 60.000 de dolari, relatează Reuters.

Nivel record pentru Bitcoin

Bitcoin, cea mai mare și mai cunoscută criptomonedă din lume, s-a apropiat la doar câteva sute de dolari de pragul de 60.000 de dolari, scrie Reuters.

Moneda digitală a crescut brusc în acest an, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată.

Valoarea de piață a bitcoin a depășit marți 1.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, a relatat CNBC.

Este a doua oară când valoarea de piață a bitcoin depășește 1 trilion de dolari, prima oară fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piață a bitcoin s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Creștere peste așteptări

Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni.

Creșterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a cumpărat nu numai bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită ether. Ether se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41 a.m. ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk.

PayPal a declarat luni că va cumpăra firma de securitate de criptomonedă Curv

Paypal, care a lansat în octombrie 2020 un serviciu dedicat tranzacționării criptomonedelor, disponibil momentan pentru clienții din Statele Unite, face o nouă mutare pe piața cripto. Astfel, gigantul de plăți a anunțat că va cumpăra Curv, companie din domeniul securității criptomonedelor. Susținătorii bitcoin îl compară adesea cu „aurul digital”, o acoperire împotriva inflației, condiderându-l un activ de refugiu în care investitorii își pot pune banii în perioade de incertitudini politice sau economice.

Alţii susțin că politica monetară slabă, cum ar fi ratele scăzute ale dobânzii și achizițiile de active de către băncile centrale din întreaga lume, erodează valoarea monedelor fiduciare, cum ar fi dolarul SUA, iar bitcoinul oferă o alternativă mai bună pentru a investi.

Prețul bitcoin a câștigat acum aproximativ 360% în ultimele șase luni, scrie cnbc.com. Înainte de recenta creștere, activul digital nu s-a tranzacționat niciodată la peste 20.000 de dolari.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și